Országos hírek

Van értelme ma Magyarországon pártot alapítani?

Döbbenten olvasom a „gyakorikérdések.hu” oldalon a magyar politika rovatban az alábbi kérdést és a rá adott rettenetes válaszokat. Sajnos egyre inkább látszik, hogy bejött a hazai politikai elitnek az a gátlástalan fáradozása, hogy a politikát hagyjuk csak rájuk, mert az egy undorító és mocskos dolog.

Így a nyakunkra ült párok és azok politikusai, nagy nyugalommal tehetik tönkre az országot azzal a belharccal, ami valójában csakis az egykori KISZ vezetők között zajlik. Mi pedig bambán nézzük, hogy miképp megy tönkre gyerekeink, unokáink jövője, miképp stagnál vagy nő az adósságcsapda köröttünk.

Olvassuk végig a kérdést és a kommenteket, s szörnyűködjünk el azon, hogy ahány vélemény annyi különböző butaság, vagy alapvetően hibás szemlélet. Pedig csak a hagyományos magyar értékrendet kellene ismernie minden magyar embernek, s akkor egységes lenne a vélemény. Ám semmi sem véletlen: tanuljunk!

Szerintetek van értelme ma Magyarországon pártot alapítani?

Tehát ha a nulláról elkezdem felépíteni, sok támogatót tudnék szerezni, sok munka lenne tudom, de lenne-e értelme, vagy van annyira korrupt ez az ország és úgy tartják a kezükben a jelenlegi pártok fidesz/mszp (meg a jelenlegi hülyeségeik DK,PM…), hogy esélytelen lenne egy normális pártnak? Nem a pénzre és a támogatásra hajtanánk, hanem egy élhetőbb, vagyis élhető országra, hogy ne kelljen a fiataloknak külföldre menekülniük. Legyen az embereknek pénzük normális életre – ez lenne a cél! De van értelme ezért harcolni, vagy üljek fel a repülőre és menjek külföldre? Tehát összefoglalva: egy rendes pártnak lenne valami esélye változtatni, vagy eléggé a kezében tartja a maffia az országot?

VÁLASZOK:
– Ember, a sok barom még téged verne agyon, mert megpróbálsz rajtuk segíteni a kizsákmányolóik ellenében. Orbán kiadná a parancsot, hogy Molnár Jóska (most ez vagy te) egy velejéig romlott ember, aki ellen minden igazmagyarnak kötelessége harcolni a hazáért és a szabadságért, mert a Jóska gyerek ki akar minket árusítani az EU-nak, aztán a birkák már menetelnének is a lakásod felé, hogy máglyára dobjanak.

 

– Ezekért valamit? Semmit!

– Nagy „ellenszélre” számíthatnál annyi biztos.

– Egy újabb közgazdasági dilettánsokból álló vesszenorbándiktatúra pártra? Kösz nem…

– Jól hangzik, nyilván mindenki ezt szeretné, kivéve az egyéni érdekükben veszélyeztettek. Ám minden párt ezt mondja magáról. Nem lehet kiszűrni, hogy ki mond igazat. Az emberek meg már nem hinnék el. Nem véletlen csökkennek a választásokon a részvételi arányok.

– Lenne esélyed, de akkor meg kell maradnod józannak és ne menj át korruptba! Valamit csak tisztákkal, vagyis akik még nem mocskolták be magukat, s jó tanácsadókkal vedd körül magad!

– Ha elég művelt vagy és jó a kapcsolat rendszered az új ellenzéknél is (tüntetések….) s ha értéket képviselsz és ne valami elfajzott baromságot pl.:kommunizmus, anarchizmus, fasizmus/rasszizmus.

– Én is gondolkozom ilyenben. Olyanra szeretném, mint amilyen a Deák párt volt. Ha ezeket elfogadod és igyekszel a tökéletes demokráciára akkor van esélyed, mert jelenleg van egy nagyon erős értelmiségi réteg akik vágynak az: útmutatásra. Ja és az alap, hogy a népet nem nézed hülyének!!

– „Legyen az embereknek pénzük normális életre ez lenen a cél, de van értelme ezért harcolni, vagy üljek fel a repülőre és menjek külföldre?” Ez egy újabb populista párt lenne, ezt hagyd inkább, s menj külföldre!

A KÉRDEZŐ VÁLASZA A KOMMENTEKRE:

Tehát akkor nem sok esélye van. 🙁
Gondoltam, mivel jelenleg egy normális párt sincs ebben az országban és ezt sokan már belátták, ezért a csökkenők a részvételi arányok, de akkor nincs esély, hogy a nép mozduljon vagy elhiggye, hogy valaki jót akar még ebben az országban. Egyszerűen vicc és undorító az, ami jelenleg politikai szinten folyik ebben az országban.

Az a baj hogy eddig csak „jót akartak” (esztelen nyugdíjemelések központosított állam, sok hitelfelvétel) Rengetegen dolgoznak a közszférában nagyon bürokratikusak vagyunk és drágák.
Képzeljünk el egy olyan pártot ami csak azzal kampányolna, hogy leépíti a bürokráciát (több 100 e ember veszítené el a munkáját az állami szférából)
Sajnos meg kell állapítanom, hogy a magyarságnak ma tökéletesen megfelel a fidesz – mszp páros mivel nem akarnak versenyezni, de a jólétet akarják.(Maguknak!!!)

Nos eddig az idézetek sora, s így magam is megrendültem azon hitemben, hogy érdemes-e tenni valamit. Ráadásul tegnap az egyik leginkább nemzeti ikonnál jártam, s tőle is hasonlókat hallottam.

Vagyis már az elkötelezett magyarok is azt javasolják nekem, hogy vagy csak a kertemben kapálgassak, vagy csak az évente esetlegesen egyszer megrendezett pusztafesztiválon dogozzam önkéntes munkásként, vagy esetleg meneküljek külföldre?

S erre a válaszom: NEM!

Ha minden magyar feladja és fülét farkát húzva vonul vissza a tanyájára – én akkor sem adom fel a hitemet, hogy azon a térfélen kell megverni az ellenséget ahol a saját fegyverei látszólag legyőzhetetlenek!

Mert ha csak annyi hited van magyar, mint egy mustármag, már akkor megértheted a hit valóságteremtő hatását! De mit is beszélek?

Aki magyar annak van hite és velünk tart!

(Időnként kattints rá a nemzetépítő-népmozgalom.hu honlapra!)

Dr. Bene Gábor

Vélemény, hozzászólás?