Országos hírek

A Nemzeti Hadsereg emléknapja: július 24.

Nézzük csak, hogy mi köti össze a nemzetet?

S hagyjuk el most azt, ami elválasztana!

A Nemzeti Hadsereg megalakulásának emléknapja: július 24.

Kedves Magyarok!

Ha 1919. júliusában nem alakul meg Szeged Alsóvároson a Horthy Miklós vezette Nemzeti Hadsereg, akkor ma – valószínűleg – nincs Magyarország!

De Szeged biztosan a szerbeké marad, hiszen a megszállókat vezető francia tisztek ezt nem is titkolták, hiszen az akkor 12 éves Édesapám előtt is beszéltek erről.

Akkor a csehek és a szerb-horvát csapatok felosztják a Dunántúlt is, a fővárosba bevonult román hadsereget pedig senki nem távolította volna el, hiszen az ANTANT éppen a „bolsevista veszélyre” gondolva nem tiltakozott a román, cseh és szerb megszállásunk ellen.

Ezért emlékezzünk meg erről az eseményről, méltó módon!

A csatolmány egy plakát, amit kérünk terjeszteni! Innen lehet letölteni!

Aki csak teheti nyomtasson ki egy-egy példányt és helyezze el hirdetőtáblán, lépcsőházi vagy más jellegű faliújságon, kedvenc kocsmájában vagy buszmegállóban, stb.

A rendezvényre július 24-én vasárnap minden tisztességes magyart elvárunk, világnézettől, pártszimpátiától vagy vallástól függetlenül!

Az induláshoz legkésőbbi csatlakozás lehetősége a szeged-alsóvárosi Mátyás templomnál 14 órakor, de minden plakát szerinti helyszínen lehetséges becsatlakozni!

Mindenki hozzon egy kisebb gyertyát, vagy mécsest!

Honfiúi szeretettel: Bene Gábor

Letölthető plakát a programmal:

Nemzeti Hadsereg emléknap plakát
Plakát Nemzeti Hadsereg emléknap
(Ha a képre klikkel letölthető a PDF formátum)

Vélemény, hozzászólás?