Dr. Bene Gábor írásai Gondolatok

Szombaton az egészségügy hősei fognak tüntetni?

(Meglepetésemre egyre többen hívnak, hogy a július 31-én megrendezésre kerülő tüntetésre menjek el, s képviseljem a Nemzetegyesítőket! Az invitálók között mindenféle irányultságúak voltak.)  

2006 óta azt gondolom, hogy nem tüntetni kell, hanem önszerveződni, ám a mostani helyzet miatt értem az Egészségügyi Szakdolgozói Kamara vezetését és köszönöm nekik a lehetőséget!  Bizony azért nincs ma érdekképviselete a magyar emberek közel 80 %-ának, mert sajnos szervezetlenek vagyunk, sőt Rákosi-Róth Mátyás kifejezésével élve egyenesen le vagyunk szalámizva! Ezt a „szalámi taktikát” azonban nem csak a kommunisták használták/használják sikerrel, hanem minden párt, de egyes szakszervezetek és civil mozgalmak is, hisz ők nem ismernek semmilyen egységesítő értékrendet hazánkban. Ráadásul a fogyasztói létbe csöppent magyarság nagy része éppen fogyasztani nem tud oly mértékben ahogy megérdemelné, pedig nagyon is megdolgoznak érte! Remélem azonban, hogy a pénzkapitalizmus üdvöskéi nem nézik most szolgáknak azokat, akik kifejezetten és elkötelezetten: szolgáltatók!

Ahogy azt már 2006 forró őszén is elmondtam sokszor a Kossuth téren: nincs baloldal és nincs jobboldal, hanem „becsapók és becsapottak” vannak, mert a kádári kommunista diktatúra 30 évében a GDP 217 %-ot nőtt, viszont az 1990 és 2019 között csak 57 %-ban. Az átlag magyarok jövedelme azonban, még ezzel a meglepő számadattal sincs arányban! Mert véres diktatúrát 30 évig gyakorló Kádár korszakban az egyfőre jutó jövedelem 150 %-al nőtt, ám a 1990 utáni 30 évben csak 37 %-al! Vajon önök tisztában vannak ezzel? Megértik-e, hogy azért tévesztettünk utat, mert nem sikerült a magyar Nemzetet újjá szervezni, hanem helyette pártoskodó, megosztó érdekközösségeket, pl. szakszervezeteket csináltunk? Így hazánk ma a V4-ek között is sereghajtó, s egyenesen  Közép-Európa „Szicíliája” lett!

A Nemzetegyesítők pedig azért önszerveződnek, hogy igazi érdekképviseletet adjanak azoknak, kik többszörösen vesztesek lettek itt a Kárpát-medencében! Én, aki a pártokrácia és a mai reklám-demokrácia konkrét bírálója vagyok, csak azért csatlakoztam önkéntes – vagyis fizetés nélküli – szóvivőnek ehhez a csapathoz, mert megértettem, hogy tagjai nem akarnak hatalomba kerülni, de szolgálni és segíteni akarják azokat, akiket annyira elidegenített a hatalom, hogy el sem mentek szavazni!

De miért nem megy el a szavazók egyharmada leadni a voksát?

Elsősorban a pénz-vezérelt pártoskodás miatt, hisz legtöbb ember megértette a választások lényegét: AZ NYERI A VÁLASZTÁST, AKINEK TÖBB PÉNZE VAN REKLÁMOZNI A KAMPÁNYA BETARTHATATLAN ÍGÉRETEIT! A Nemzetegyesítők épp ezért akarnak a PÁRTképviselők helyett NÉPképviselőket! Olyan helyben elismert és tiszta kezű pártonkívülieket indítanak egyéni és egyúttal listás képviselőként is, akik alkalmasak a helyi érdekképviseletre és vállalják a visszahívhatóságot! Ez utóbbi úgy működne, hogy a jelölt helyi, vagyis a közeli ismerősei vonnák meg tőle a bizalmat, s a Nemzetegyesítők Bölcsek Tanácsa pedig kivizsgálná az indokok valóságtartalmát. Gyakorlatilag tehát egy háromlépcsős ellenőrzési rend működne, Bibó István bölcs gondolatát végre-valahára megvalósítva: „A hatalom demoralizál, tehát ellenőrzésre szorul”!

(Ezt kellene tehát elmondanom a szombati tüntetésen, hiszen azt, hogy a magyar egészségügy nem bírja el, hogy további dolgozók távozzanak a szakmából – szerintem el fogja mondani minden egyes megszólaló. Viszont nem biztos, hogy Balogh Zoltán elnök vagy a többi szervező szívesen látna a színpadon ezekkel a gondolatokkal. Mert biztosan szeretnének jó irányú változásokat, de a probléma gyökerét valószínűleg nem akarják érinteni, hiszen nem akarnak ún. politikai felhangokat. Csakhogy én nem vagyok politikus, és így a közügyekről fejteném ki az álláspontomat, amit persze lehet kritikával illetni, sőt meglehet próbálni megcáfolni, de nem szerencsés és nem is erkölcsös e tényeket agyonhallgatni!) A már említett adatok tények, a KSH honlapján is megtalálhatók, vagyis olyan anyagból dolgozom ami nyilvános, csak kicsit utána kell nézni és ki kell elemezni a számok mögötti okokat! Tehát nézzük csak a számokat még egyszer!

A Kádár diktatúra 30 évében a GDP 217 %-ot nőtt, viszont az 1990 és 2019 között csak 57 %-ban. Az átlag magyarok jövedelme azonban ezekkel a tény-számokkal még köszönőviszonyban sincs! Mert a gerincpuhító Kádár korszakban az egyfőre jutó jövedelem 150 %-al, de 1990 utáni 30 évben csak 37 %-al nőtt! Ráadásul valami miatt senki nem beszél arról, hogy mindez mögött egy bolsevik párthatározat áll. MSZMP hatalomhosszabbító, külföldi kölcsönöket felvevő technikai megoldása tolta Magyarországot a spontán-privatizáció és dereguláció kényszerébe. S így a „rothadó kapitalizmus hitelezői igényeinek” a tökéletes kiszolgálása tette tönkre a szerves fejlődésünk normális lehetőségét. Ezért nem lehetett az előző rendszer bűnözőit felelősségre vonni, s tiszta lappal és valóban nagytakarítást csinálni, a kádári uram-bátyám rendszert,ténylegesen leváltani!

Sokan nem tudják, hogy milyen drága árat fizettünk mi a „kádári gerincpuhítás” mesterséges fenntartásáért, de azt el kell ismerni, hogy a GDP arányos jövedelem felosztás akkor, sokkal inkább megvalósult, mint ma! A Nemzetegyesítők tehát agyonhallgatottan is dolgoznak keményen a Nemzet egyesítésén napjainkban. Céljuk, hogy soha többé ne lehessen a törvényhozásban pártérdekű döntéseket hozni úgy, hogy azok a nemzet és a többszörösen kifosztott magyar emberek érdekeivel szembe menjen! Köszönet a szervezőknek, mert az igazság akkor is igazság, ha csak egy ember képviseli. Most itt azonban mindenki az igazság oldalán áll, így verhetetlenek vagyunk!

(Nem tudom elmondhatom-e szombaton ezeket a tényeket, de most leírtam. Ha valóban a jó irányú változás a célja a tüntetésnek, akkor biztosan megengedik. Ha nem, akkor el lehet gondolkodni azon, mi is a valódi célja a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara meghirdette tüntetésnek?  A végső kérdés tehát, hogy kapok-e 5 percet a Hősök terén, 2021. július 31-én?)

Dr. Bene Gábor

Vélemény, hozzászólás?