béke
Dr. Bene Gábor írásai Gondolatok Jegyzet

Nemzetegyesítő Mozgalom szerint a béke a legfontosabb!

Minden háború oka az önzés, és a másik fél meghallgatására való hajlandóság hiánya, ezért minden háborúban, minden konfliktusban mindenki hibás – írta Dosztojevszkij.

Mi mindig a háború ellen tiltakozunk. Ám emellett sokak szerint eltörpül minden más, nem szabad elmenni a hazai infláció meglódulása, s az élelmiszerárak 100 százalékos emelkedése mellett! 

Álláspontunk szerint: A bankárkaszt háborúját be kellene fejezni Oroszországgal szemben! Mert vegyük végre tudomásul, hogy ez nem a két szláv ország háborúja, hanem egy proxi háború, amely könnyen válhat világháborúvá, sőt atomháborúvá is alakulhat, ha sokáig rángatják az orosz medve bajszát. Ezek az állítások ma már minden józanul gondolkodó ember számára az ismert lehet, sőt ezek a közismert tények megismerhetők az interneten, bár mindezt a közmédia elhallgatja.

Az viszont kevésbé átlátható, hogy milyen eredménye lesz ennek a tényszerű megállapításnak, illetve az sem megjósolható, hogy milyen eredménye lesz annak, hogy Ferenc pápa tervet dolgozott ki az ukrajnai helyzet békés rendezésére. A pápa – aki eddig számtalan, keresztényeket meglepő, furcsa kijelentést tett – most végre egy valóban Istennek tetsző cselekedetet hajtott végre azzal, hogy tárgyalást és békét követel. Egy orosz hírügynökségi jelentés szerint ugyanis, a pápai kezdeményezés tartalmazza azt a tézist, hogy a konfliktusban egyenlően felelős minden fél. A pápa célja a hosszú távú és igazságos béke, és ezek garanciája, ami a másik kultúrájának és nyelvének tisztelete, elfogadása, valamint az együttműködés minden fél között, ide értve Oroszországot, Ukrajnát és Európát is, de főleg az USA-t. Azt mondta, hogy prioritás lesz az emberi élet és az egészség megőrzése, valamint az is, hogy kívülálló országok ne vegyenek tovább részt a konfliktusban.  Se a felek fegyverrel való ellátásában, se a hamis hírek felturbózásával. Ezekkel a gondolatokkal bizony maximálisan egyetértek, sőt a NE! Mozgalom is!

Ám eközben Zelenszkij – aki emlékeim szerint jóval a puccsal eltávolított Janukovics utáni káoszban került médiamanipulációs választásokkal hatalomra – erre a pápai üzenetre így válaszolt: „Kilenc évvel ezelőtt kezdődött az orosz agresszió a Krím félszigeten. A Krím visszaszerzésével helyreállítjuk a békét. Ez a mi földünk, a mi embereink élnek ott, a mi történelmünk. Visszavisszük az ukrán zászlót Ukrajna minden szegletébe”. (Idézet vége)

A pride-on felvonuló félmeztelen Zelenszkij, aki a „farok zongorázás”  nagymestere olyan nemzeti szocialista alűrökkel és személyekkel veszi magát körbe, akik sokkal inkább judaista szocialisták, mint ukránok. Nem is érthető, hogy az ukrán nácik hogyan tudnak tolerálni egy ennyire cionista nácit! Az ukrán katonai hírszerzés helyettes vezetője egy sajtónyilatkozatban jelentette ki, hogy az ukrán hadsereg rövidesen készen áll az oroszok elleni totális ellentámadás megindítására, és az egyik stratégiai célja az lesz, hogy „éket verjenek a déli orosz frontba, a Krím és az orosz szárazföld között”. Megjegyezte azt is, hogy az ellenoffenzíva konkrét időpontja számos tényezőtől függ, köztük a nyugati fegyverszállításoktól. Ám a fegyverekkel nem a béke jön közel, hanem az ágyútölteléknek kényszerített ottani magyarok végpusztulása. S ha orosz egyenruhába bújtatott ukránok, hamis zászlós támadásban irtanak ki magyarokat Kárpátalján, akkor az elvárt NATO kötelezettségeket maradéktalanul teljesíti hazánk? Ez már egyszer megtörtént Kassa és Rahó (német v. szovjet) bombázása kapcsán, s jó lenne nem besétálni e csapdába!

Az ukrán vezetők – akik nem csak pénzpórázon vannak, de a bankárkaszti lobbisták zsarolása alatt is állnak – nem veszik észre, hogy lépre csalta őket a Nyugat és valójában már a legelején le kellett volna ülni tárgyalni az orosz vezetéssel, s nem megvárni az ország gazdasági tönkretételét!

E tönkretételt nem csak a háború okozta, de a hasznát egyértelműen a pénzhatalmi elit fogja majd learatni. A pápa azonban a Vatikánt javasolta a mielőbbi béketárgyalások helyszínéül, s szerinte a megbékélés és a kölcsönös megbocsátás alapvető keresztény erény, így Róma a béke városa! Nézzünk egy konkrét mondatot az általam sokszor kritika alá vett pápától:„A Szentlélek megtalálja a békére vágyók számára azt az algoritmust, amely lehetővé teszi, hogy a konfliktusban részt vevő felek egyike se tekintse magát legyőzöttnek, és valóban ne legyen legyőzött!”

Eddig az idézet és ezzel a pápa: a valóban kölcsönös megbocsátásra és tárgyalásra szólította fel az oroszokat és az ukránokat. A katolikus egyházfő még Moszkvába is kész elutazni a béke létrehozása céljából.

Vajon kik gerjesztik egyre tovább az ukrajnai konfliktust?

Az nem várható el, hogy 450 millió uniós állampolgár mindegyike tisztában legyen az ukrajnai háborúhoz vezető folyamatokkal. Így sokan nem is tudják, hogy az EU és a NATO két olyan ukrán terület (Luhansz és Donyeck) fegyverrel történő visszavételében támogatja Ukrajnát, melyeket a 2015 és 2022 közötti időszakban Ukrajna az ENSZ Biztonsági Tanácsa által is megerősített, nemzetközi jogi kötelezettségei ellenére sem volt hajlandó, békés úton visszaadni az ottani oroszok szerzett jogait, és visszaintegrálni őket a társadalmi és gazdasági életbe. Vajon miért halnak meg ma ukránok tízezrei értelmetlenül azért, amit a kijevi vezetés békésen is megtehetett volna, ha végrehajtja az ukrán-orosz-német-francia megállapodást?

– Nem véletlenül Ukrajna kiüresítése az egyik fontos célja a cionistáknak?

– Nem az USA itt a felbujtó, akinek a legnagyobb biznisz fegyverszállítás?

– Egyébként melléfogtak, mert Kína és Oroszország egymásra talált és ez nem volt benne az USA – pontosabban a pénzhatalmi bankárkaszt terveiben!

– A szankciós politika az EU számára öngyilkosság az USA-nak nyereség! – Oroszország gazdaságilag nem, legfeljebb a hadereje gyengült erősen.

– Ukrajna ma a nemzeti kisebbségeket akarja kipusztítani a frontokon.

– A béke esélye minimális, de az USA és Oroszország megvalósíthatja!

– Az ukrán termőföld már régen a pénzhatalom tulajdonában van, így az állam léte nagyon kétséges, de félő, hogy a lengyelekkel fuzionálnak! – 36 ezer ukrán katona halt meg a frontokon, de 10 millió civil elszökött nyugatra.

A legfőbb cél Németország (illetve az EU) és Oroszország szembe állítása, mert a Berlin-Moszkva tengely az USA számára nagy veszélyt rejthetne! Kína is szeretné ha Oroszország meggyengülne és Szibéria ölébe pottyanna!

Ezeket önök is tudhatják.  Ám a magyarellenesség oda vezetett, hogy a Kárpátaljai magyarságot az ukránok kiirtják a fronton vagy úgy, hogy ha megadnák magukat akkor hátulról lelövik, vagy úgy, hogy a legkeményebb frontvonalra küldik, ahonnan nincs visszatérés.

Ez a háború mégsem úgy alakult, ahogy azt a kiprovokálók kigondolták! Ám félő, hogy ebbe nem fog beletörődni a pénz-háttérhatalom, amely az USA eladósítója, s amely a világ bajainak a legfőbb forrása.

Nekünk a béke a legfontosabb, s ahogy Pio atya jövendölte: egy gyönyörű madár repül majd fel innen a Kárpát-medencéből! Reméljük, hogy ez a béke galambja is lesz!

Dr. Bene Gábor

A szerző közjogász és a Nemzetegyesítők civil szóvivője

Vélemény, hozzászólás?