Dr. Bene Gábor írásai Gondolatok

Jön a vakcinaútlevél

 

(Ezt a gondolatsort az interneten kaptam úgy, hogy a levélben mögötte sorakoztak a kommentek. Vagyis nem tettem mást, csak ide másoltam az egészet.

Mindenesetre nem egy rózsás világ bontakozik ki ebből, de ne csüggedjünk, mert ismerjük a népi mondást: Segíts magadon, s az Isten is megsegít! Szerintem tehát ne várjunk senkire, hanem végre segítsünk magunkon úgy, hogy megszervezzük a valós Népképviselet lehetőségét!

Vagyis használjuk az eszünket és a kapcsolatrendszerünket: s helyi, nemzeti kalákát alakítsunk ki, amiből olyan országos patrióta hálózat születhet meg, vagyis egy önvédelmi rendszert is kialakítunk úgy, hogy az alkalmas legyen az érdekeink valós képviseletére is! NEEM?)

A kormány bejelentette, hogy jön a vakcinaútlevél. Milyen hatással lesz a társadalomra? Kiváltságos lesz, aki beoltatja magát?

A világon a vakcinagyártó cégek versenyt futnak egyrészt az idővel, másrészt egymással, olyan rendszerek kiépítésében, amelyek megmutatják az oltottság állapotát. Egyelőre nem teljesen tisztázott a működésük és az esetleges hasznosságuk sem.

Ami a világjárvány idején még lehetetlennek és elérhetetlennek tűnt, már karnyújtásnyira van, valósággá vált: a rekordidő alatt kifejlesztett vakcinákat engedélyezték és elkezdték az oltásokat alkalmazni. Hosszú távú hatásukat viszont még nem ismerjük, de legalább segítenek leküzdeni és megállítani a vírus terjedését.

Azt már lehet sejteni, hogy életünk soha nem fog visszatérni ugyanabba a kerékvágásba, mint ami a „pandémia” előtt volt, de legalább felcsillant a remény a normalitás visszaszerzésére.

Miközben a hatóságok kidolgozzák a tömeges oltási kampánynak a részleteit, a közvélemény még mindig válaszokat vár az alapvető kérdésekre. Ki kapja meg az oltást? Ki fogja tudni, hogy beoltottak minket? A munkahelyek-iskolák, vagy kormányok megkövetelik-e az oltási nyilvántartást igazolását, a vakcinaútlevelet?

Egyes szakértők a normális életbe való visszatérés módjaként az oltóanyag-tanúsítást vagy vakcinaútlevelet tartják elképzelhetőnek. Azonban ez a fajta megkülönböztetés rejt némi adatvédelmi kockázatot, nem utolsó sorban visszaélések is előfordulhatnak.

Ezek a feltevések többnyire spekulatívak, de az adatvédelem és az etikus felhasználás mögöttes kérdései nemcsak az oltóanyagokra jellemzőek. A kormányok és vállalkozások már naponta használják a Coviddal kapcsolatos nyilvántartásokat annak eldöntésére, hogy ki mit csinálhat.

Forrás: https://aboutmanchester.co.uk/

Az oltási nyilvántartás / vakcinaútlevél nem újkeletű

Nincs semmi forradalmi abban, hogy bizonyítani kell az oltásokat. Egyes országokban megtagadják a belépéseket a határon, ha nincs a védőoltásokra bizonyíték. Sok iskola nem engedi az iskolakezdést a gyermekek számára, ha nincsenek meg bizonyos védőoltások. A nemzetek és a helyi önkormányzatok világszerte nyilvántartásokat működtetnek a társadalom oltottságáról, ahova az orvosok küldik a statisztikai adatokat.

Sok minden történik a kulisszák mögött, ezen adatok felhasználhatóságát illetően, és némelyik nagyon is gyorsan. A kormányok, légitársaságok, a munkaadók, az egyetemek és több más csoport is intenzíven vitatkozik arról, hogy hogyan és miért kell az embereknek igazolt egészségügyi nyilvántartást bemutatniuk.

Bizonyos esetekben az oltás, vakcinaútlevélként, belépési engedélyként is működhet. Gondoljunk bele, ha megérkezünk egy másik ország repterére, elővesszük az okostelefont, amiről kiolvashatóvá válik az oltottsági státusz, vagy a negatív teszt digitális elismervénye. Itt meg kell jegyezni, hogy az oltottság elismerése, a negatív teszt, vagy a fertőzésen átesés, 3 különböző dolgot, egészségi állapotot jelent.

Ezek a nyilvántartások úgy is működhetnek, mint munkahelyi-engedély, vagy belépési engedély éttermekbe, bárokba, bevásárló központokba, szociális terekre.

A támogatók azzal érvelnek, hogy a digitális egészségügyi adatok segíthetnek abban, hogy visszatérjünk a normalitáshoz. Ám ezeknek az elképzeléseknek, mind orvosi, mind technikai szinten való megvalósításának számos akadálya van.

Az oltás nem biztos, hogy teljes biztonságot jelent

Noha számos oltás rendkívül hatékonynak tűnik a Covid 19 (?) megelőzésében, nem tudjuk, hogy megakadályozzák-e az embereket a vírus tünetmentes elkapásában és terjedésében. További adatokra és vizsgálatokra lenne szükség annak igazolásához, meddig tart az immunitás és azt is fontos megjegyezni, hogy ami az egyik oltásra igaz, az nem biztos, hogy igaz a másik oltásra is.

A digitális igazolások segítenek leküzdeni a hamis információkat

hamis tesztek, vakcinák piaca már most virágzik. Ez növeli a keresletet a csalásbiztos, digitális dokumentumok iránti igényekre. Megannyi kormány, szervezet és légitársaság is tárgyalásokat folytat olyan applikációk előállítása érdekében, amik lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a résztvevő laboratóriumokban és egészségügyi intézményekben kérjék a hitelesített vizsgálati eredményeket és egyéb adatokat egyenesen az alkalmazáshoz csatolva, ezzel megkerülve az ellenőrzési aggályokat.

Sok cég kezdett ezen alkalmazások fejlesztéséhez, ilyen például az IBM, a Common Project vagy a Covid Credentials Intiative. A cégek különböző látásmóddal állnak a probléma megoldásához, de a fő cél mindegyiknél ugyanaz: a szükséges információk megosztása, védve az egyéb személyes információkat. A gyors és széleskörű megoldás érdekében, azonban még korai ezekre a rendszerekre támaszkodni.

Nehéz a rendszerek összekapcsolása

A vakcinaútlevél gyártók egyelőre főleg a teszt eredményeire koncentrálnak, mert ezen technológiák segíthetnek kidolgozni az oltóanyagnyilvántartást is. Az összes kapcsolódó rendszernek együtt kell működnie. Sajnos az oltóanyagnyilvántartás rendszere sokkal nagyobb kihívás, mint pár nagy tesztelő céggel kötött megállapodás. Bármely rendszer összekapcsolása a nyelvek, adatbázisok és adatvédelmi törvények egyeztetését teszi szükségessé. Jól mutatja a kérdés bonyolultságát, hogy még az Egyesült Királyságban is felfüggesztették az eset tárgyalását, ahol egyébként a kormány nyilvántartást vezet az oltást kapott egyénekről.

Az Egyesült Államokban a vakcinaútlevél használata talán lehetetlen lesz. Közel lehetetlen összeegyeztetni az oltási adatokat. Több ezer, magán egészségügyi vállalkozás osztozik az egészségügyi adatokon. Sok amerikai orvos a mai napig faxgépekre hagyatkozik a nyilvántartások küldésében. Míg az oltások többségét állami és helyi nyilvántartásokban rögzítik, az adatbázisoknak a digitális ellenőrzéséhez való felhasználása jogi és technikai akadályokba ütközik.

A megoldás nem lesz 100%-ig bevezethető

Még ha ezen megoldások fejlődnek is, mint például MI terén, az emberi tényezőt szinte lehetetlen lesz összeegyeztetni, az összes ember átvilágítása oltási szempontból szinte lehetetlen feladat. Például még egyetlen ország sem tette kötelezővé az oltást, és sok esetben előfordul, hogy az egyébként jogosult embereknek (terhes nők, hajléktalanok, súlyos allergiában szenvedők) nem szabad oltást kapniuk. Eközben néhány ember nem tudja vagy egyáltalán nem is akarja használni az okostelefont az egészségügyi adatai megosztásához. Ez különösen igaz a „pandémiában” leginkább sújtott társadalmi csoportokra, mint például az idősekre vagy a hajléktalanokra, és a dokumentum nélküli emberekre. Azt is nehéz elképzelni, hogy míg a jóléti országok könnyedén, addig a szegényebb országoknál nehéz elképzelni, hogy minden immunizációs szervezet QR kódot adjon ki az oltott embereknek.

Visszatérés a régi kerékvágásba

Egyelőre nem számít mennyire lelkes az ipar a vakcinaútlevelet tekintve, sok oka van annak, hogy az emberek és a vállalkozások szkeptikusak a csúcstechnológiás megoldások iránt. Ebben a pillanatban egy olyan világban élünk, amelyben egyelőre egy biztos dolog van, gyógyszergyártó cégek rekordidő alatt előállították az oltóanyagot. A vakcinákat repülőgépre és teherautókra rakták, amelyeket világszerte szállítják a betegek részére.

Eddig az idézet, s innentől a kommentek következnek!

 • Egyes szakértők a normális életbe való visszatérés módjaként az oltóanyag-tanúsítást vagy vakcinaútlevelet tartják megfelelőnek. De ezeket a szakértőket honnan szalasztották, hogy nem képesek utána nézni sem a valós mortalitási adatoknak, sem annak, hogy a rekordidő alatt elkészült vakcina magában retjhet olyan meglepetéseket is, amelyeket nem tudunk majd kezelni akkor, ha már beadták az emberiség nagy részének! Milyen szakértők lehetnek ezek?
 • Ha az oltottság állapotát jelző „vakcinaútlevél” nem megszerezhető annak, aki nem oltatja be magát, akkor ugye az diszkriminációt jelent mind azoknak, akiknek megvan, de azoknak is, akiknek nincs meg. S újra itt vagyunk a pozitív és negatív diszkrimináció állapotánál, amin pedig már nagyon jó lett volna túllépni!
 • Szeretném, ha észlelné az emberiség a rá leselkedő veszélyhelyzetet! A rekordidő alatt kifejlesztett vakcinákat úgy engedélyezték, hogy nem tudhatjuk, hogy milyen mellékhatásai lesznek 1-2 év múlva, vagy akár 5-10 év után? Ráadásul elkezdték az oltásokat alkalmazni, vagyis ki van téve az egész emberiség egy olyan kísérletnek, aminek önként vetjük alá magunkat azért, mert annyira elültették belénk a félelmet, hogy a vírus-rettegés állapotában, senki sem tudott már józanul gondolkodni! Hiszen, ha a vakcina hosszú távú hatását viszont még nem ismerjük, azonban egyesek azzal álltatják magukat, hogy legalább segítenek leküzdeni és megállítani a korona vírus terjedését, akkor megint a hiszékenységünk áldozatai lettünk! Itt azonban meg kell jegyeznem: hogy sajnos az emberiség jelentős része hiszékeny, így nem lesz nehéz véghez vinni azt, amit már a Lugánói tanulmány – című Susan George által írott munka is előrevetített:vagyis az emberiség számának jelentős csökkentése.
 • A „pandémia” előtti normalitás maga volt a sátáni uralom. (BG: NEEM?)

Azonban a „vakcinaútlevél” mint megkülönböztetés, rejt még adatvédelmi kockázatot is, mert nemcsak visszaélések fordulhatnak elő, hanem olyan üzleti jellegű útlevélgyártás, ami a rendes útleveleknél is sűrűn előfordul! Szerintem ezzel is a bűnelkövetési lehetőségek tárháza fog bővülni!

 • Egyelőre még az sem biztos, hogy valóban tudják a vakcina előállításra ráállt cégek, hogy mivel állnak szemben, hiszen éppen a boncolások tiltása miatt, soha nem tudható biztosan, hogy valaki miben halt meg, kivéve a kis barna cipőjét! További időre és szorgalmas, kreatív kutatásokra, adatokra és vizsgálatokra lenne szükség ahhoz, hogy egyértelmű legyen a COVID-19 eredete, helyzete és minősége. Ma azonban ezekről még a kutatóknak sincs biztos képük….ám a védőoltásokat már szeretnék kötelezővé tenni mindenütt.
 • Ha pl. az immunitás kérdése is felmerül, akkor az szinte biztos, hogy akinek jó az immunrendszere, annak minden védőoltás csak árthat! Így azonban azon személyek, akiknek pl. nem szükséges, vagy nem beadható be az oltás, azok nem mehetnek onnantól kezdve sehova?
 • Az egyik személy bírja az oltást, a másik nem!  Ez esetleg a vakcinákra is igaz, mert nem biztos, hogy az egyik oltás jó az egyik személynek, s ugyanaz a másiknak is jó, sőt az is lehet, hogy oltásra érzékenyeknek semmi nem jön be!
 • Sajnos szélhámosság az egész, mert ugyan valóban előállítottak egy biológiai fegyvert annak igazolásához, hogy félelembe ejtsék az egész emberiséget, ám ez a vírus-rettegést okozó vírus másként hat azokra, akik egészségesek, s másként azokra, akik le vannak gyengülve, vagy immunhiányosak! Én bizony nem oltatom be magamat soha!
 • Megint úgy lesz, hogy a drága oltás használni fog, az olcsó pedig nem?
 • Még egyetlen ország sem tette kötelezővé az oltást, s amíg ezt nem teszik meg, addig esetleg hihetünk nekik!!!!!
 • Biznis is biznis is biznis!
 • Én be nem oltatom magam, mert úgy hallottam, hogy DNS manipulációt terveznek belém nyomi!
 • Kiváltságos lesz, aki beoltatja magát? Kérdezte a cím, s szerintem igen! Mert vagy gyorsan meghal, vagy annak a génmanipulációnak esik áldozatul, ami biztosítja, hogy minden leszármazottja is át lesz már programozva örökre!
 • Istenem, mennyi hülye írkál ide össze-vissza! Én nem félek a farkastól, s így nem is ér majd meglepetés!
 • Nem veszitek észre, hogy kamu az egész? Azt viszont biztosan észre fogjuk majd venni, ha az igazit dobják be, hogy megtizedeljenek minket, fehéreket!
 • Szerintem bizonyítani kell az oltásokat és kész… sok helyen megtagadják majd a belépést a határon, ha nincs az oda előírt védőoltásokra bizonyíték. Egyre nagyobb a vírustól való félelem, így sok iskola sem engedi az iskolakezdést azon gyermekek számára, akiknek nincsenek meg bizonyos védőoltásaik, s ez ellen nem fogunk tudni tenni semmit… A kormányok, légitársaságok, a munkaadók, az egyházi gyülekezetek, stb. nem merik megtenni azt, hogy szembe szálljanak azzal a háttérhatalommal, akik ezt a nagy világcirkuszt rendezik. Egyelőre még az egyetemek és több más csoport is intenzíven vitatkozik arról, hogy hogyan és miért kell a gyülekezéseket, előadásokat szüneteltetni addig, amig az oltásbizonyítvány nem igazolja, hogy a személy rendben megkapta a védőoltást! Mindez csak addig tart, amíg nem áll fel a világkormány, mert onnantól nincs esélye senkinek sem félrenézni, hiszen a kínai diktatórikus mintát fogják követni. Ami szerint, akik nem oltatják be magukat az ellenség, vagyis ki kell végezni! Kínában ez mindennapos!

Nos eddig az idézett anyag! A megoldás pedig szerintem kézenfekvő: szervezd meg a helyi szellemi kalákát és beszéljétek meg, hogy miként gondoljátok ti a megoldást?

Ha sikerül egyezségre jutnotok, akkor csak be kell jelentkezni a honlapon a Nemzetegyesítő Mozgalomhoz és ha elég nagy lesz az országos hálózat akkor megússzuk!

Igaz, én erről már 2006 óta beszélek, de talán most e valóban szorító helyzetben képesek leszünk egymás mellé állni, s a Nemzetegyesítők szerény szolgáltatását valóban igénybe venni!

Ha valóban érdekel a megoldás, hívjon fel nyugodtan:

70/360 3595  Dr. Bene Gábor

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Vélemény, hozzászólás?