Dr. Bene Gábor írásai Gondolatok

Itt az idő, hogy Horthy tevékenységét reálisan lássuk!

Most először adott hírt erről a sok év óta tartó nemzeti-civil rendezvényről egy fősodratú médium: a Hír Tv.  Köszönet érte, hiszen ma a pártpolitikusok nagy része úgy kerüli ezt a témát, mint az ördög a tömjénfüstöt.

A szegedi rendezvény kezdetén déli 12 órakor a hatalmas hőség ellenére is, pontosan 106 megemlékező gyűlt össze az ország minden részéből, majd a stációknál sokan csatlakoztak is, de még többen voltak, akik csak 1-2 helyszínt érintve emlékeztek. Jöttek a rendezvényre a Partiumból, Erdélyből, Délvidékről, de még Németországból is. A Hungária TV felvételt is készített az Emlékmenetről, s így a Youtube-on pár nap – legfeljebb 2 hét – múlva megtekinthető lesz a felvétel, ahol mind az öt stáción elmondott rövid megemlékezések és a szegedi Hősök Kapujának a megkoszorúzása látható lesz. (BG) Most nézzük meg a reakciókat, amelyek a szétküldött meghívó kapcsán születtek:

https://hirtv.hu/video/251836 Figyelem! 11 perc 45 másodpercnél szól a Híradó a Nemzeti Hadsereg Emlékmenetéről!

Ha Horthy Miklós vezetésével nem jön létre egy komoly haderő, akkor ma nincs MAGYARORSZÁG!

Ez egy reális megállapítás.

Egyesek félistennek állítják be, mások kártevőnek.

Ő az Antant által is elfogadott kompromisszumos ember volt, s valószínűleg akkor a legalkalmasabb személy volt arra, hogy újjá szerveződjön a hadsereg, majd az ország is. S Magyarországért aggódó hazafiként, hatékonyan állította talpra a maradék országot, sőt megtette a lehetséges lépéseket az ország történelmi határainak a helyreállítására is.

A világpolitika lépett át rajta. Horthy Miklós azt gondolta, hogy talán elkerülhető az első világégés megismétlődése. De nem, a vulkán megint kitört.

Lehet harmadszorra nem ismétlődik a kataklizma? Ha mégis kitör harmadszorra is a világégés, akkor nem marad más, mint a túlélőknek (ha lesznek) újrakezdeni.

Hogy mennyire nem diktátor volt, hanem egy államférfi, aki megpróbált élni az alkalommal, azt minden tette bizonyítja! S ezt a lehető legjobb szándékkal tette a szegedi indulásakor. Mindezt még az 1956-os viselkedése is mutatja. Tenni nem tudott semmit, de felkavarták a történtek, a tehetetlenség, a jószándékú tettek kárba veszése, a magyarság akkori áldozati szerepe, s mind ebbe bele is halt. Mert magyar volt!   –  írta: Fáy Árpád

 

Magyarország sajnos ma sem létezik – csak, de facto, míg de jure NEEM! – ennek fényében a megemlékezés maga is illegitim. Szerintem NEEM a kudarcos „vállalkozás emlékezet” technológiai válságával kellene foglalkozni, mert van épp elég, az elmúlt 100 – illetve 1100 év – sikertelen tapasztalatainak pozitív nemzeti jövőképre fordításával, hanem pontokba szedve kellene megállapítani mit kell most cselekedni, lásd. a következő infografikai megjelenítést.  De még ha létezett is „ütőképes (üdv) hadsereg, akkor is itt tartanánk! Az alulról felfelé haladó önszerveződő rendszer – vagyis a született pártonkívüliekből kialakított „NER váltó” HER, azaz Helyi Együttműködés Rendszerével, illetve annak futótűzszerű terjesztésével. Tegyünk mindent úgy, mint Vásárhelyen! Ahol elindítottuk, hogy politika-mentesíteni kell a teljes közéletet, kezdve az önkormányzatokkal és a most „közigazgató” bürokrácia lebontásával. Alakítsunk tehát szellemi Kaláka műhelyeket! (OZ)

 

 

Ezúton is megköszöni a Nemzetegyesítő Mozgalom mindenkinek, aki jelen volt a rendezvényen, aki támogatta, aki jelezte, hogy csak lélekben tud jelen lenni, s akik megértették, hogy elég már a kommunista korszak sárdobáló és történelem hamisító hazugságaiból! Horthy Miklóshoz nem mérhető senki a XX. század államfői közül, hiszen Ferenc József háborúba sodort minket, IV. Károly esküszegő módon bedobta gyeplőt és Svájcba szaladt Budapest helyett, amikor meleg lett a talaj a lába alatt Bécsben, S 1944 után a fegyveres, majd a pénzügyi megszállások okán nem is beszélhetünk legitim államfőről!  Talán 1956 felemelő napjaiban emelkedett ki egy quasi államfő Rácz Sándor, akit azonban a hataloméhes kommunista banda azonnal börtönbe zárt, mihelyt megértették, hogy szavára sztrájkba lép az ország munkássága! S a „munkáshatalom” ezt végképp nem tűrhette el. Horthy Miklóssal is az volt és ma is az a legnagyobb bajuk, hogy egy talpig becsületes magyar ember volt! A Szegedi Gondolat városát, a hazamentőket épp azért gyűlölte Rákosi és Kádár is oly nagyon, mert ott fogalmazódott meg az a szociális politika, amit ma a Fidesz is hirdet. Kár, hogy a hazánkat pénzügyi megszállás alatt tartó bankárkaszt – az antiszemitizmus hazug meséjével – a XX. század legtisztább kezű államfőjének nem enged sem hozzá méltó szobrot, sem történelmi elégtételt azokért a hazugságokért, amit a kommunista kiszolgáló személyzet rá aggatott! (BG)

Vélemény, hozzászólás?