Dr. Bene Gábor írásai Gondolatok

Ami van, az hosszútávon tarthatatlan

Szinte hallom, hogy miként csúszik a boríték. Vagy inkább az a pénz csúszik, amit régen borítékba tettek. Ma azonban már megspórolják a borítékot és vagy Nokiás-dobozban, vagy csak átutalva oldják meg azt a problémát, amit Dávid Ibolya egykor 70/30-as elosztásnak nevezett! Szerintünk inkább a választásokon kellene megspórolni a borítékot, mert ott még használják, hogy a lánc-szavazásnak nehogy vége legyen!

Vegyük már észre: megélhetési politikus nem adót akar fizetni, hanem adót akar herdálni. Egykor ez még könnyen érthető volt az átlagemberek számára, mára azonban nem az. Mára már a NEMZET fogalmát az adóhivatal és a dohánybolt szintjére süllyesztették a pártok, hiszen a NER szükségességét éppen a szocialista összeköttetések hálózata, illetve a hálózatok szocializálódása hozta létre, csak ezt éppen nagyon igyekszik elfeledni a magyar társadalom.  Sajnos valamennyi párt a közvagyonra és a közpénzlenyúlásra áhítozik, mert szerintük a közhatalom lényege a közpénz elosztás feletti hatalom. No ez az, amit a pártok privatizáltak a saját tagjai-vezetői számára! Bár fából vaskarikának tűnik a privatizált közvagyon, de sajnos ez a véres valóság!

Az tapasztalható, hogy visszaléptünk 2002-be, sőt az SZDSZ-t hagyományt engedte akarva-akaratlanul hagyja visszatérni Budapestre a Fidesz. Ám ők csak az MSZP lejáratódott politikusait szerették volna örök-ellenfelekké tenni, mert beléjük könnyebb belerúgni, mint egy még nem lejáratódott és erkölcsileg stabil politikai közösségbe, pl. a magyar nemzetbe. Ám ez a célja nem jött be a Fidesz választási gurujának, vagy esetleg a legfőbb tanácsadó testületnek? Valójában visszaütött az, hogy nem ültették le Furcsán Nyerencet és az összes szemkilövetőt, mert ezzel szinte lovat adtak a közvagyon – oldalaktól független – tolvajai alá!

Sőt szerintem ennél még rosszabb lesz a helyzet, mert lépésről lépésre jön vissza annak a veszélye, hogy bejön a bankárdiktatúra legszebb álma: a politikai váltógazdálkodás! Sajnos úgy néz ki, hogy ha nem vigyázunk akkor az USA-beli minta lesz a jövő! Vagyis pár év republikánus (itt behelyettesíthető bármely állítólag jobb oldali párt!) és költségvetési spórolás után visszajönnek a demokraták (vagy valamely bal- liberális párt!) és azonnal el is kezdenek közpénzt pocsékolni, s ezzel az államadósságot rohamosan növelni! Ez sajnos egy olyan bankárkaszt által is erősen támogatott tendencia, amely mindig csak a kisebbik rossz választásának a kényszerét jelenti a közemberek számára. Pedig ezzel ugyanazon témának a két oldalát cserélgetjük, hiszen nincsen felkínálva számunkra a jó, csak a kisebb és a nagyobb „rossz”!

Visszaléptünk tehát az egyik rossz világból a másikba és a pártmaffiák szerepe tovább erősödött. S így a liberál-bolsevik vörösszennyvíz lassan még az Országgyűlés épületét is veszélyeztetni fogja! Egyetlen lehetőség áll a normális magyarok előtt! S ez a pártképviselők helyetti népképviselet, vagyis pártonkívüli, tisztességes és alkalmas helyben ismert/elismert személyek törvényhozásba juttatása, hogy legyen végre valós képviselete annak a tömegek, amelynek eddig nem közülük való képviselete volt, hanem egy-egy pártképviselő! (Vegyük észre végre, hogy az ellenzéket le kell váltani, hogy a rendszert jó irányba lehessen késztetni, hiszen a jelenlegi ún „tenyésztett ellenzék” valójában kicsit sem akar rendszert váltani!)

Ha nem fog friss, helyi és tisztességes pártonkívüliekkel megalakulni egy – a magyar erkölcstől és értékrendtől nem független – országgyűlés, úgy nyakig fog elönteni minket az egyre nyilvánvalóbbá váló pártszenny!  (Jelenleg neem látható valós alternatíva, mert a harmadik utat, látni sem akarja a magát bebetonozott politikai pártelit!!)

Csak pártonkívüli választókerületi követek országos mellérendelődése hozhatna változást a mai erkölcstelenségben. (Tudom, hogy előbb-utóbb le fogják nyúlni az összes ütőssé vált kifejezéseinket a pártok, de valójában az a baj, hogy nem a megvalósítást akarják, hanem csak a szavaink kiüresítését! Ezt alaposan megtapasztalhattuk meg már a 2006-os Kossuth terének szívszorítóan nemzeti retorikájának lenyúlásánál is.)

Szerintem ezen kellene elgondolkodnia az önkormányzati választások után a hazai értelmiségnek, sőt az egész társadalomnak! Egy előnye tehát van ennek a mocskosságokat felszínre hozó választási kampánynak: lehet rajta gondolkodni magyarok! A jachton kokainozó-kurvázó erkölcs, remélhetőleg rövidesen, már lejárt szavatosságú lesz!

Írom ezt annak ellenére, hogy tudom: ezen lebukások ellenére választották meg pl. Zugló szétlopását kimondó, buzi-pártoló szépfiút főpolgármesternek! Az a hatalmi arrogancia, ami a politikai elitet elöntötte, a választási küzdelem során még az egyszerű, magyar emberek számára ki is derült, hogy a jövőben már TARTHATATLAN! Véget kellene venni a következmények nélküli ország hamis hagyományának és végre szükséges lenne egy valóságos erkölcsi forradalom hazánkban! (Ezt egyelőre csak választásokon lehetséges megejteni, mert csak a választás fegyvere maradt egyedül a magyarság kezében, hiszen a többi lehetőséget fokozatosan elvették tőlünk a pártokratáink!)

Véget kellene venni a következmények nélküli ország hamis hagyományának, és végre szükséges lenne egy valóságos erkölcsi forradalom hazánkban, ha már 2006-ban ez nem sikerült! Az oligarchák országában szerintem már felesleges jobb és baloldalról beszélni, itt cselekedni kell, vagyis újjászervezni a nemzet alapegységeit a helyi nemzeti köröket, vagy a helyi – egymást mindenben segítő – kalákákat! Persze csak akkor, ha túl akarjuk élni azt az erkölcstelen világot, ami egyre jobban fojtogat bennünket! Végül csak annyit: Vigyázó szemeteket a Nemzetegyesítő Mozgalom honlapjára vessétek!

Dr. Bene Gábor

(A szerző közjogász és a NEEM önkéntes, pártonkívüli szóvivője)

Vélemény, hozzászólás?