COVID-19 Gondolatok

A kapitalizmus történetének legnagyobb válsága következik?

Nagypéntek van. S egyre inkább nem látjuk a vírus-alagút végét, mert sokan nem is akarják látni, hiszen megbénította őket a pártpolitikával összefonódó véleménydiktatúra, mohó pénzéhsége. Persze nem a vírus létét tagadom én, hanem azt a megoldást, hogy mindent meg kell állítani, s az egész országot kell karanténozni. Ez ugyanis sokkal több áldozatot fog majd jelenteni, mintha csak a veszélyeztetetteket helyeznénk valamilyen elszeparáltságba, akár otthoni, akár intézményi karanténba.

Egyébként holnap lesz a 172. évfordulója, hogy 1848-ban az uralkodó aláírta az áprilisi törvényeket, vagyis a reform kor legtöbb követelése – a magyar alkotmányosságot is módosítva -, megvalósulni látszott. Nem forradalmi úton, hanem teljesen törvényesen. S a hazai történelemkönyvek mégis azt erőszakolják bele a magyar ifjúság fejébe, hogy 172 éve forradalom volt Pest-Budán! Hol vannak az erről szóló viták? Miért nem lehet tények, érvek és a racionalitás mentén beszélni erről? Nem számít, hogy ez egy orbitális hazugság? Nem! Sajnos nem számít! Ingyenesen vittem el pár iskolába, helyi közösséghez az erről szóló előadásomat tavaly, de mintha valakik a háttérből letiltották volna, mint a „Petőfi Sándor újratemetést”, s engem egy idő óta kerülnek az iskolaigazgatók és főleg a történelemtanárok. Vajon mi lehet ennek az oka?

Nagypéntek van. S ma azt harsogja minden médium, hogy ez a járvány nem csak egyszerű influenzajárvány, hanem egy olyan pandémia – vagyis világjárvány – amitől nagyon kell rettegni, sőt egyenesen essünk csak pánikba. Komoly emberek, sőt egyenesen hozzáértők is arról nyilatkozgatnak, hogy mindenki maradjon otthon, mert megkaphatja a vírust! Lehet, hogy igazuk van? Ám nem törődnek azzal, hogy a jórészt feleslegesen belénk ültetett félelem, valójában a stressz rosszabbik formáját, vagyis az immunrendszerünket leginkább gyengítő pánikot fogja okozni. Főleg az öreg, idült betegségekben szenvedők körében. Nem törődnek azzal sem, hogy ez az immungyengítés lesz az egyik oka annak – főleg ha beindítja a Vodafon az 5G sugárzást is –, hogy az egyébként nagybeteg idős emberek immunrendszere felmondja a szolgálatot, s főleg az idősotthonok bezártságában élők fognak gyorsan és nagy számban távozni közülünk? Vajon miért nem válaszol az ombudsmann a levelekre, ahol igen sokan követelik, hogy ne állíthassa fel a Vodafon az 5G-s átjátszó tornyokat, ameddig nem mutatja be a gátlástalan multicég a bizonyítékot, hogy nem ártalmas a sugárzás az emberekre, s csak a méhek, bogarak és a madarak pusztulnak el tőle? Miért nem foglakozik a hazai sajtó azzal az új értesüléssel, hogy Vuhanban, Lombardiában, és az angol-spanyol területen, az ipartól agyonszennyezett levegő mellett az 5G kísérleti beindítása is okozhatta a tömeges halált az idősek körében? Vagy a légszennyezés sem számít egy tüdőt megtámadó betegség esetében? Sőt a hazai újságok, televíziók és a közszolgálatinak beállított rádiók is csak azt szajkózzák a közönségnek folyamatosan – főleg az ifjúságnak –, hogy milyen gyors lesz az internet, ha bevezetjük ezt az új 5G technológiát. Azt persze nem írják le, hogy a gyorsaság a halálesetek bekövetkezésére is vonatkozhat ugye? Az nem számít, hogy ennek elhallgatása is egy orbitális hazugság? Nem, sajnos NEEM, mert nem tudhatjuk, hogy a háttérben mi minden zajlik.

Nagypéntek van.  S Lukács evangéliumából (23) ilyenkor szoktak idézni a templomokban. Most azonban nincsenek a templomokban hívek. Nincsenek az Isten házában, akik ezt a két idézetet meghallgatnák

– Jajj, de fáj, hogy mind, a népnek
Vezetői csak csibésznek
S káromlónak való – beste
Lelketlen, mert csak azt leste
Mint gyalázzon Istent, s Szentet……                                                                                                                                                               … ’circum et panem’ a népnek!
Mondd, hát – semmitől sem félnek?!
Ez – a sötétség órája,
Ez – a vakság rút homálya.  (. Lukács ev. 23.)

A kenyér és cirkusz hazugsága tehát itt van ma is a birodalmi gondolatban: Az USA, Kína, EU, sőt még a kínai kommunista állam esetében is. Nem kellene elgondolkodni pl. azon is, hogy miképpen építheti a kapitalizmust legsikeresebben egy kommunista állam? Mi pedig piacot biztosítva neki leállítjuk a gazdaságunkat addig, amíg el nem készül a vakcina? Lehetséges, hogy az már régen a kínaiak, vagy az amerikaiak rendelkezésére áll? Csak éppen még jobban el kell terjeszteni a hisztéria légkörét, hogy az államok fejvesztve vásárolják majd meg és tegyék kötelezővé is minden állampolgáruk számára az oltást? Nem ez lehet a vírus-hiszti mögötti célok egyike?

Nagypéntek van, s nélküle nincs feltámadás. Ismét bebizonyosodott, hogy a népeknek nem az igazságra van szükségük, hanem a kenyérre és a cirkuszra, hiszen, ahogy azt Szabó Dezső már leírta: „Éhes hassal nem lehet sokáig énekelni a Himnuszt” Ráadásul most nem is énekelni kellene, hanem csak a tények igazságát képviselni. Íme, itt van pl. két link, amelyek az igazság egy-egy szeletét tárják fel, ám mégsem a fősodratú média adja le őket, hanem csak a másodrendű (alternatív) médiában jelenhet meg, de érdemes lenne mindkettőt alaposan átgondolni, mert van mindkettőben igazság bőven, legfeljebb a kenyér és a cirkusz pártpolitikája hiányzik belőlünk!

https://youtu.be/VzUyMsK02Pc

 Gödény doki

Puzsér Robi

Nagypéntek van. Így ha sikerrel végignéztük, végighallgattuk ezt a két linkeket, akkor egy kicsit visszaemlékezve, olvassuk el nyugodtan a 2006-os Kossuth tér költőjének nagypénteki sorait:

Nagypéntek   (ismét keresztútját járja a nemzet)

Kigúnyolva, megveretve

újra és újra elesve,

de mindannyiszor felállva

felértünk a Golgotára

roskadozva, de már tovább

nem vihetjük a keresztet

ím, a fára fölszegeztek,

és ott állunk mind a hárman

jobbról, balról – és középen

függ a nemzet kínban, vérben

végső pusztulását váró

hóhérainak körében

lelkét Istennek ajánlva

már csaknem elvégeztetik,

meghasad a nehéz kárpit,

és reng a föld és villámlik,

kézben Longinus dárdája…

– de mégis, reményben, hitben,

mert miként mondja az írás,

három nap, s jő feltámadás.

 

írta tehát Tarnóczy Balázs    2012.január 20-án

 

Ám most Nagypéntek van. S az igazságot akaró nemzetünk keresztrefeszítése – vagyis Trianon – illetve annak 100 éves évfordulója is rövidesen eljön. S mi mégis élünk. Élünk, pedig nem ez volt a bankárkaszti szabadkőművességnek a célja, hanem a magyarság teljes ellehetetlenítése, a kreatív gondolkodásra képes népünk kiirtása, s ha ez nem lehetséges, akkor az államunknak olyan eladósítása, amiből soha ki nem tudunk majd szabadulni. S mi fogja ezt a végítélet szerű eladósítást ma megvalósítani? Mi fogja a lehetőségét is elvenni annak, hogy a vírus-hiszti igazsága kiderüljön?

Ha az 1920-as Trianon nem tudta megásni a magyarság sírját teljesen, akkor most itt van a koronavírus-hisztéria, ami majd besegít. S a gazdasági mélyrepülés olyan módon kerül majd tálalásra a közemberek számára, hogy mindenről a VÍRUS, csak is a koronavírus tehet. Honnan is ismerős ez a bűnbakképzés?

Nagypéntek van. Ki kellene mondani végre azt, ami a háttérben zajlik. Ezt a világjárványt ugyanis már jó régen kitalálták, s nem valami véletlen hozta a nyakunkra, hanem a liberálisok által oly sokszor emlegetett összeesküvés. Ám az sajnos nem maradt meg elméletben, hanem nagyon is gyakorlativá lett, hiszen már 1981-ben előrevetítették regény formájában. Íme, egy facebook-ról letöltött anyag, ami jól szemlélteti, hogy ez nem álhír, hanem a szigorú valóság.

Az igazság tehát még könyvekben megjelenhet, hiszen vannak szerzők akiknek komoly bennfentes információi vannak. Azonban az újságokat már régen a befolyása alá vonta, sőt propaganda eszközévé tette a bankárkaszt, de a televíziókat és a rádiókat szintén. Igaz, hogy ezt reklámmegrendelések formájában teszi, de ez a látható pénzpóráz az, amely egyértelműen bizonyít. Vajon ki fog-e derülni, hogy mi az igazság a vírus-hiszti ügyében? S az mikortól fog számítani, hogy az elhallgatás is hazugság? Szerintem érdemes lenne ezen elgondolkodni, mert az egyébként létező vírus-helyzetből a médiahisztéria legyárt egy olyan pártpolitikai terméket, amit ha túl-tolnak, akkor a rettegő emberek agyában megjelenik a világvége képe. Pedig önmagában a járvány még elküzdhető, s a rettegés elhintése nélkül még a kapitalizmus is megúszhatná. Visszaállhatna a fogyasztói társadalom természetkárosító és önszerveződést akadályozó, illetve a tőketulajdonosokat elkényelmesítő rendszere. De valami miatt a rendszer elfáradt, vagy homokszemek kerültek a fogaskerekek közé? Nem tudhatjuk. De lassan világos lesz a közember számára is, hogy semmi sem lesz olyan a járvány után, mint annak előtte. Azt azonban nem értem, hogy mi miatt nem lehet értelmes vitákat folytatni e káros vírus-hisztiről? Szerintem ugyanis vita vinné előre az ügyeket, de csak akkor, ha nem politikai haszonszerzés áll mögötte. Milyen jó lenne, ha tudnám pontosan mi a teendő ebben a helyzetben, de sajnos én is tanácstalan vagyok. Azt viszont megnézhetjük, hogy mit tettek elődeink, amikor hasonló helyzet alakult ki az országban. Jó lenne, ha lenne egy valóban „tudományos akadémiánk” és annak tudósai helyzetértékelést folytatnának, s nem azzal lennének most is elfoglalva, hogy mit csinál jól, vagy rosszul a miniszterelnök. Én kritizálni szoktam azokat az intézkedéseket, amiket nem tartok jónak, de most a válság miatt, nagyon is egymás mellé kellene állnunk!

A szerző önkéntes munkavégző a Nemzetegyesítés, a szellemi kalákák szervezése terén!

Vélemény, hozzászólás?