Rossz hír
Hírek Közlemény

Csillagösvényen jár már dr. Rozsnyai Sándor ügyvéd úr!

A gúnyhatárokon belül nem nagyon, de otthon Erdélyben jól ismerték őt, hiszen igen komoly sikereket ért el, hogy a magyar anyanyelvű emberek a közigazgatásban és a bírósági eljárások során  ne románul legyenek kénytelenek beszélni, hanem az anyanyelvüket használhassák.

2016-ban az erdélyi jogvédő monitorozó utunkon kiemelt szakmai és emberi segítséget adott nekünk. Többek között az ő jóvoltából nyerhettünk betekintést a románok által „megszállt” Sepsiszentgyörgyi Bíróság működésébe, ahol felháborító módon mellőzik a 70-80%-os magyar lakosság anyanyelvének a használatát. Segítségével és Morvai Krisztina szereplésével készült el a Magyar könnyek román bíróságon c. tragikusan megrázó dokumentumfilmet 

https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/FMfcgzGslkgGSKvXnDlZZGpmvTPtrQCW?projector=1

A videó nyitófelvételén látható háttal néhai, dr. Rozsnyai Sándor kollégánk.

Ám szemből nézve balra dr. Gaudi-Nagy Tamástól a szintén nemrég elhunyt nemzeti jogvédő látszik, a néhai dr. Petruska Emil ügyvéd, s a háta mögött jómagam a fehér bajszommal.

Nem felejthető, hogy dr. Rozsnyai Sándor képviselte nagy sikerrel Sepsiszentgyörgy polgármesterének, Albert Álmosnak a román zászló önkormányzati épület tornyáról való levétele miatt az ellene indult eljárásban. Néhai dr. Rozsnyai Sándor ügyvéd tanulságos nyilatkozata ezen üggyel kapcsolatban itt olvasható!  (Kattintsatok rá, s bejön a Háromszék honlapja!)

Kizárólag az hal meg akit elfelejtenek, ám Sándort nem felejtjük, NEEM felejthetjük!

Vélemény, hozzászólás?