Vess véget a megosztásnak
Dr. Bene Gábor írásai Gondolatok Publicisztika

Vess véget a megosztásnak!

(Az USA-ban is elindult az, amit a Nemzetegyesítők elkezdtek már 2018-ban!)
R.F. Kennedy függetlenként indul az elnökválasztáson, mert nem bízik pártokban.
Azt állítja, hogy a nemzet pártok fölötti újjászervezése az egyetlen mód kilépni a vállalatok hatalmából.
Putyin retorikája és háborúja meglazította a rabláncokat. A szabadság szele megérintette a nyugati globalisták igájában vergődő államokat: a függetlenségi törekvések a felszínre törnek. Az USA és a nyugati világ érdekei helyett Kennedy a „győzelemhez vezető útról” beszélt támogatóinak egy philadelphiai eseményen.
PHILADELPHIA – Hivatkozva a győzelemhez vezető útba vetett hitére, és meghatódva azon állításán, hogy a Demokrata Nemzeti Bizottság (DNC) „hamisítja” a párt előválasztását, Robert F. Kennedy Jr. október 9-én bejelentette, hogy indul az elnökválasztáson függetlenként!
„Azért vagyok itt, hogy az Egyesült Államok független elnökjelöltjének nyilvánítsam magam. Azért vagyok itt, hogy csatlakozzak hozzátok az egész nemzetünk függetlenségének új kikiáltásához” – mondta Kennedy úr a philadelphiai National Constitution Center lelkes tömegének.
Mr. Kennedy folytatta a „függetlenség kikiáltását” a „kormányunkat eltérítő vállalatoktól”, valamint a Wall Streettől, a nagy technológiától, a nagy gyógyszerészettől, a nagy mezőgazdaságtól, a „zsoldos médiától”, a katonai vállalkozóktól és lobbistáiktól, „a cinikus elitektől, akik elárulják a mieinket. a remény felerősíti a megosztottságot” és „a két politikai párt”.
A jelölt azt mondta, hogy az USA történetében egyetlen független elnöktől, George Washingtontól merített ihletet. Támogatóinak elmondta, hogy kinyilvánítja függetlenségét a demokrata párttól, és ez egy fájdalmas döntés volt, amelyet nem vett félvállról, mert családja régóta kötődik a párthoz.
Régebben is voltak független jelöltek. Ezúttal más lesz a helyzet. Ezúttal a függetlenek fognak győzni – mondta Kennedy úr.
Hónapokig azután, hogy bejelentette jelöltségét, vagyis Joe Biden ellenében  való indulást a 2024-es demokrata jelölésre, Mr. Kennedy azt mondta médiának és támogatóinak, hogy „demokrata vagyok”!
Amikor megkérdezték tőle, hogy független vagy harmadik fél jelöltjeként indulna-e. .
RFK Jr. bejelentette, hogy végérvényesen indul az elnökválasztáson: függetlenként!
Augusztusban a dél-karolinai Columbiában a The Epoch Timesnak adott interjújában megismételte ezt az álláspontját, amikor arról kérdezték, hogy Donald Trump volt elnök jelöltjeként, független vagy harmadik fél jelöltjeként indulna-e.
„Demokrata vagyok. A demokrata párt eltévedt, és szeretném visszaállítani hagyományos eszméihez” – mondta Kennedy úr. Remélem, hogy a Demokrata Pártban indulhatok. Ha a Demokrata Pártban tisztességes választásokat lehet tartani, akkor a Demokrata Pártban indulok, és ezen kívül semmiféle tervem nem volt – mondta.
Ennek ellenére Mr. Kennedy szembesült azzal, amit többszörösen akadályoz a DNC „tisztességes előválasztása” előtt. Az év elején a szervezet megszavazta, hogy teljes mértékben támogatja Biden elnököt. Ugyanezen az ülésen a DNC megszavazta, hogy New Hampshire helyére Dél-Karolina kerüljön, mint a nemzet első számú elsődleges állama. A szervezet arra figyelmeztetett, hogy New Hampshire-re potenciális büntetések várnak, ha az állam demokrata előválasztása nem felel meg az új előválasztási naptári terveknek.
Néhány nappal később New Hampshire-ben Mr. Kennedy azt mondta támogatóinak, hogy október 15-e előtt döntést kell hoznia, hogy függetlenként induljon, és körülbelül 15 millió dollárnyi forrásra lesz szükség ahhoz, hogy mind az 50 államban részt vehessen a szavazáson.
Találkozás más pártvezetőkkel
Mr. Kennedy találkozott a Libertárius Párt elnökével, Angela McArdle-lel egy tennessee-i rendezvényen júliusban.
S azóta is beszélgettek egymással – számolt be a The New York Times. Ms. McArdle azt mondta, hogy örömmel fogadná Kennedy úr
libertariánus jelöltségét, de nem kapott kötelezettséget.
Azok a találgatások, hogy Kennedy úr függetlennek nyilvánítja indulását, tovább fokozódott szeptember 29-én, amikor kiadott
egy videót, melyben bejelenti, hogy október 9-én Philadelphiában rendezik majd meg „utunkat a Fehér Házba”.
„Október 9-én Philadelphiában leszek, hogy fontos bejelentést tegyek nemzetünk születési helyén. Nem árulom el most,
pontosan mi lesz ez a bejelentés. Mindazonáltal azt mondhatom, hogy ha már várta, hogy eljöjjön valamelyik nyilvános
rendezvényemre, akkor ez lesz az, amelyik eljön” – mondta Mr. Kennedy a kampánywebhelyén megjelenő videóban.„Arról fogok beszélni, hogyan lehet változást látni az amerikai politikában, és mi a te és az én részem ebben a változásban” –
tette hozzá. Sok amerikai, aki korábban feladta a reményt, és az amerikai választási folyamaton keresztül valódi változás következett be, új reményt talált a jelöltségemben.
Később a videóban Mr. Kennedy megjegyezte: „Lehet, hogy a kormányunk összeomlott, de embereink kedvesek, bátrak és
gondoskodnak arról, hogy a jóság erősebb, mint a megosztottság, amely mindannyiunkat elválaszt egymástól. Nap mint nap
látom a kampányban, és minél többet látom, annál jobban bízom benne. És minél jobban bízom benne, annál jobban láthatóvá
válik a győzelemhez vezető út.”
 
Eddig a cikk, s most a beszéd végét is közre adjuk!
Megértik, hogy az emberek nem értenek egyet, és mégis tisztelik egymást” – mondta Mr. Kennedy.
„A függetlenség több, mint függetlenség két létező párttól. Ez a törzsi gondolkodástól való függetlenség is” – tette
hozzá. „Régebben a Demokrata Párt ellenezte a cenzúrát. A Demokrata Párt akarta megfékezni a hadsereget és a CIA-t. A
Demokrata Párt volt az, amelyik a vállalati befolyás ellen harcolt. Emlékszel, amikor a Wall Street és a nagyvállalatok mind a republikánusokat
támogatták? Ki most a liberális és ki a konzervatív? Ki a baloldal, ki a jobboldal? A címkéknek egyre kevésbé
van értelme” – mondta Mr. Kennedy.
Nagyon nehéz lesz az embereknek megmondani, hogy a kormányom baloldali vagy jobboldali, hiszen egyik sem.
https://www.theepochtimes.com/us/rfk-jr-announces-he-will-seek-the-presidency-as-an-independent-instead-of-democrat

Vélemény, hozzászólás?