Gondolatok

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Ezt a  reklámszöveget olvasom Balázs Barnabás (Blikk) újságíró cikke után, amely szerint: „Egy őszödi filmmel hangolódna a jövő évi országgyűlési választásokra a kormányoldal?” A 24.hu iparági forrásokra hivatkozva írta meg, hogy 800 millió forintból forgatnak fikciós politikai krimit a 2006-os eseményekről…”

Bele is sápadtam, hogy politikai krimi lesz abból a drámából, ami a magyarság sírját ásta meg a XXI.-ik században. Hiszen, ha akkor nem a szűk jobb- és baloldali pártérdekek dominálnak, akkor egy olyan erkölcsi megújulás kezdődik, ami példát mutathatott volna az egész világnak, éppen úgy mint 1956.

S ebből akarnak pártpolitikai nyerészkedést kezdeményezni azok, akik most 800 millió forintra taksálják a tényszerűen szemkilövetők, a saját népére támadó rendőri vezetők, a saját szavazóit is becsapó pártvezető eddigi büntetlenségét ebben a következmények nélküli országban?

S ne feledjük el a mérleg másik oldalát sem! Hányan veszítették el az egész addigi életük eredményeit, vagy alázták meg őket a Magyar Rádió udvarán, s veszítették el a szemük világát és lettek öngyilkosok a reménytelenség, a célul kitűzött valódi rendszerváltás sikertelensége miatt?

2006 ősze ugyanis nem egyszerű kormányváltást akart, nem csak a véreskezű, posztkommunista közvagyon tolvajok leváltását, hanem a teljes maffia rendszer, a rablókapitalisták és főleg a bankárkaszti országhódításnak a felszámolását célozta meg. Ám helyette azok, akik ebben szerepet vállaltak, bátran kiálltak, meg is kapták érte a komoly büntetésüket kormányoktól teljesen függetlenül! Nekem például a vállalkozásomat tették tönkre, s még évek múlva is kaptam a pofont, hiszen a nyugdíjamat is minimalizálták. S most ezt olvasom a cikk végén szereplő reklámban: „Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, a Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait!” A monetáris diktatúra eszközrendszere tehát ugyanúgy működik, uralkodik rajtunk, mint akkor. S szégyen az, hogy nincs börtönben egyetlen felelőse sem az akkori rendőrterrornak!

„A kormányoldal szemlátomást egyetlen csodafegyverben bízik, abban, hogy Gyurcsány Ferencet a Fideszt-tábort mozgósító mumusként tüntesse fel, ezért szedik elő Őszödöt is – mondta a Blikknek a szocialista párt egykori elnöke… Most viszont „Megszólaltak Gyurcsány egykori párttársai az őszödi beszéd megfilmesítéséről – Van, aki már most tudja, hogy nem nézi meg…”

„A hazugság ára című filmet Kálomista Gábor producer (56) cége regisztrálta abba a nyilvántartásba, amelyben minden állami támogatást igénybe vevő produkciót fel kell tüntetni…a törvény szerint 240 millió forintnyi támogatást kaphat adókedvezmény formájában.”

S mi beletörődünk, vagy nem vesszük észre, hogy minden a pénzről szól? Maga az egyre erkölcstelenebb és a nép kezéből régen kicsavart közhatalom, sőt a művészet és a pénzt tarháló jogvédők is, de arra, hogy egy dokumentumfilm születhessen: nincs akarat senki részéről?

Hungária televízió mindenese azonban éppen erre helyezné a hangsúlyt, mert nem politikai krimire van itt szükség, hanem a valódi történések megmutatására és az akkori célkitűzések elmondására!

Kőszegi M. László pontosan tudja, hogy ő nem fog kapni egyetlen forintot sem az államtól, de a magát már a spontán privatizálások idején összelopó kommunistáktól sem, így önökhöz fordul:

„Van-e a magyar társadalomnak igénye arra, hogy elkészüljön egy dokumentumfilm? Ha igen, akkor apró adományokból összejönne egy ilyen, a „Hazugság ára” – c. produkció töredékéért. Szavazzatok azzal, hogy küldtök pár forint adományt erre a számlaszámra, s néhány hónap múlva, az egész ország megnézheti az akkori valóságot!

Bankszámla szám: 

Erste Bank: 11600006-00000000-30131905 Kedvezményezett: Miholics László Közlemény: filmkészítés

Vélemény, hozzászólás?