Dr. Bene Gábor írásai Gondolatok

Beindult a Paraszt Stúdió a Hungária televízióban!

(Emlékezzünk egy igaz és bátor magyarra: B. Szabó Pálra!)

 

Egyre többen jönnek rá, hogy a természetet megcsúfoló, a paraszti munkát lenéző, a világot fokozatosan átalakító bolsevik-globalizmus a vesztünkre tör, miközben nem a javunkat, hanem a javainkat akarja csupán.

A Hungária televízió mindenese (Kőszegi Laci) azzal örvendeztetett meg, hogy felkért az általa elindított Paraszt Stúdió egyik segédmunkásának, vagyis állandó kérdezőemberének.

Bevallom meglepődtem, amikor ellátogattunk Óföldeákra, arra a településre, amelynek határában 2007-ben lefoglaltuk a Szent Korona nevében a gázmezőt! Igaz az is, hogy a Paraszt Stúdió ottani első adását valahogy eltávolította valaki a Facebookról. Pedig akkor nagyon fontos társadalomkritikai és gazdaságpolitikai elemzések hangoztak el az élőfelvételen, s egy mérnök, egy jogász, egy zenész és egy hamisíthatatlan PARASZTEMBER és a felesége beszélte el nehézségeiket, sőt néha egyenesen drámaian nehéz életüket elemezték ki közösen.

         Az adást sokan nézték élőben, gratuláltak és megosztották barátoknak-rokonoknak és ismerősöknek is. Talán éppen a nézettsége lehetett az oka annak, hogy váratlanul eltűnt a felvétel mindenhonnan. Azonban jó lecke volt ez a stúdióvezetőnek, s innentől kezdve minden alkalommal, még az élőadást is rögzíteni fogja, hiszen éppen arról híres a Hungária televízió, hogy a legtöbb kordokumentumot Kőszegi László rögzítette az elmúlt 30-40 évben, hiszen minden helyszínen jelen volt, ahol érdemleges dolgok történtek a magyarság érdekében.

Az óföldeáki kaland azonban eszembe juttatta azt is, hogy az előbb említett alkalommal milyen nehezen sikerült a szükséges bejelentést megtennem a makói rendőrségen, hiszen arrafelé akkoriban, nagyon tartottak mindenféle tüntetéstől, éppen a 2006 őszén kezdődött gigatüntetés okán. (Aki nem tudja: közel 1400 napon keresztül tüntetett a fővárosban a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 nevű közösség úgy, hogy az első 37 napon a legtöbben ott is aludtunk a Kossuth téren, ott a világ legszebb népképviseleti épülete mellett. Persze Furcsán Nyerenc nem mondott le, sőt nagyképűen kijelentette, hogy „majd megunják és hazamennek”)

 

Maga a gázmező – vagyis a Szent Korona tulajdonának a visszafoglalása – Pócs Alfréd barátomnak az ötlete volt, s mint a helyszínhez legközelebb lakónak, nekem jutott a feladat a hatósági bejelentés megtétele. Mindez eleinte nagyon döcögve haladt, ám amikor a makói kapitány megtudta a nevemet, behívott az irodájába.  Kiderült, hogy jól ismer Szegedről, ahonnan elszármazott… Nézzük azonban, hogy mit is írt a Magyar Távirati Iroda akkor erről a nevezetes – mára azonban már a feledés homályába merült – eseményről:

MTI: Közel hetven tüntető egy szertartás keretében a Szent Korona birtokába vette jelképesen a makói gázmezőt szombaton Óföldeák közelében, a kanadai Falcon Oil and Gas Ltd. egy fúrókútjánál. A föld és annak mélyében lévő természeti kincsek nem elidegeníthetők, az összes magyar ember javát kell szolgálják – mondta Szabó Pál, a Forradalmi Nemzeti Bizottmány egri elnöke, a rendezvény előtt tartott sajtótájékoztatón.

(BG: B. Szabó Pált sajnos meggyilkolták később, mert a párthatalom soha nem tudta megbocsátani neki a tisztességes kiállását, a népének odaadó szeretetét, ami miatt nem tudta elfogadni azt a gazemberséget, amit sajnos az emberek többsége szó nélkül eltűrt.  Az ősmagyar ruhába öltözött egriek és táltosdobot végig a kezében tartó Pócs Alfréd, az egri Hun Fokos Szövetség vezetője beszédében azt követelte: foglalják jogszabályba, hogy az itt kitermelt gázt a magyaroknak ingyen kell adni, mert sokan fagynak meg az otthonukban.)

MTI: Az elnök közölte, a gázmezőt a Szent Korona nevében lefoglalják, és amennyiben „a magyarság számára kedvező változások következnek be” a kitermelésről kötött szerződések semmisek lesznek.

(BG: Mint jogász, azt ki kell mondjam, hogy a semmisség a szerződés keletkezésének pillanatától biztosította annak érvénytelenségét, s csak a pártokon múlott, hogy az érvénytelenséget nem tudtuk ténylegessé tenni, nem lehetett megvalósítani a történeti alkotmányosság igazságát.)

MTI: A demonstráción kezdetén ősi magyar viseletet utánzó ruhát hordó dobosok és egy sámán Szent Korona szertartást mutatott be: dobszó hangjára vért jelképező bort hintett a négy égtáj felé. A jelenlévők elénekelték a Himnuszt, majd egy mikrobusz tetején fölállított pulpitusról beszédek hangzottak el.

(BG: Szegény tudatlan MTI tudósító, nem tudta: a magyaroknak nem sámánjaik, hanem Táltosaik voltak, s amit leír, az egy ősi szkíta rítus!)

MTI: A Makó térségében a kanadai Falcon Oil and Gas Ltd. végez földgázkutatást nagy mélységig lehatolni képes berendezések segítségével. Szabó György, a cég igazgatósági tagja, a kutatásokat végző TXM Kft. ügyvezetője a helyszínen elmondta, tiszteletben tartja a gyülekezési jogukkal élők törekvéseit. A beruházás azonban rendkívül szűk finanszírozási mezsgyén belül mozog és a befektetők igénylik a biztonságot. Ha megvonják támogatásukat „a gáz odalenn marad”. A szakember kifejtette, a hosszú távú befektetést igénylő bányászati beruházások esetén rendkívül fontos a stabil törvényi háttér. Ebből a szempontból Magyarországot eddig attraktívnak tartották, ezért a szénhidrogén-kutatási tevékenység tekintetében messze a környező országok előtt járunk – tette hozzá.

(BG: Szabó György valóban korrekt magatartást tanúsított velünk szemben, s nem zárkózott el még attól sem, hogy a magyar és a székely zászló felkerüljön a fúrótorony tetejére, s közben jelezte: nagyon is megért minket, ám az MTI ezeket a gondolatokat találta méltónak a lejegyzésre, ill. a megjelentetésre.)

MTI: A makói árok területén talált földgázkincset az elmúlt harminc-negyven évben nem sikerült hagyományos módszerekkel hasznosítani. A kanadai cég abban bízik, hogy egy Észak-Amerikában már eredményesen alkalmazott technológia segítségével ki tudja termelni a gázt – mondta az ügyvezető. A vállalkozás a több mint 2 ezer négyzetkilométeres bányatelkén a hatodik és hetedik kutat fúrja, s az alvállalkozókat is beszámítva csaknem ezer embert alkalmaz. A kutak egyike a legmélyebb magyar földgázkút, talpmélysége meghaladja a 6 ezer métert – mondta Szabó György.

(BG: Az ügyvezető valóban udvariasan, de a szokásos materialista szöveget nyomta és a globál-kapitalisták profitéhségét próbálta takargatni, hiszen a másik Szabó (vagyis az egri B. Szabó Pál) így fogalmazott az akció okáról: Belesajdult a szívünk, amikor megtudtuk, hogy hazánk gázkincsét, a magyar függetlenség zálogát egy előnytelen szerződés keretében idegen kézbe adták” Az egész megmozdulás az egri Forradalmi Nemzeti Bizottmány és a Heves megyei Hun Fokos Szövetség, valamint a Magyar nemzeti Bizottság 2006 és az MVSZ tagjai előtt történt: Szent Koronát ábrázoló, szépmíves fakarók leverésével visszafoglaltuk magyar tulajdonba az egész gázmezőt.)

MTI: A cégnek jelen pillanatban „messze nincs rálátása a termelés költségvonzatára”, mivel a geológiai viszonyokból és a nagy mélységből kifolyólag egy kút a hagyományos módszerekhez képest sokkal kisebb „megcsapolási körzetet biztosít”. Az első kísérleti kutak mindenütt rendkívül drágák, a jövőben a vállalkozásnak meg kell találnia a radikális költségcsökkentés útját – fogalmazott a szakember.

(BG: Legyen ez a kis visszaemlékezésem MEMENTÓ B. SZABÓ PÁL emlékére is, akit aljas módon gyilkoltak meg Egerben „ismeretlenek”, s aki talán tudta is ezt előre, hiszen ezt mondta az emlékezetes napon Óföldeákon: „A Szent Korona nevében kell visszafoglalnunk ezt a területet, amelyet népünk a magyarok Istenétől kapott használatba. A gáz is a Szent Koronát illeti meg, így elidegeníthetetlen és a magyar emberek javát kell szolgálnia. Ezt a kincset akár az életünk árán is megvédjük, és kérjük, hogy a korábbi szerződést nyilvánítsák semmisnek!”

SOHA NE FELEDKEZZÜNK MEG A HŐSEINKRŐL!

S B. Szabó Pál közéjük tartozott!

 

Dr. Bene Gábor

A megemlékező közjogász és a Nemzetegyesítő segédmunkás!

Vélemény, hozzászólás?