COVID-19 Publicisztika Videók

Ami most van, nem több egy átlagos influenzaszezonnál

Dr. Wolfgang Wodarg tüdőgyógyász, korábbi parlamenti (Bundestag) képviselő: Ami most van, nem több egy átlagos influenzaszezonnál

Dr. Wodarg több interjút adott a közelmúltban a koronavírussal kapcsolatos kérdéskörben. Az egyik az alábbi Youtube videón látható.

https://youtu.be/va-3zS9q1yo

A ZDF német televízió ez év március 10-én kisugárzott riportműsorát, amelyben ő is szóhoz jut, alább linkeljük.

Dr. med. Wolfgang Wodarg, belgyógyász, tüdőgyógyász, szakorvos a higiénia, környezeti orvostudományok, közegészségügy és szociális orvostudományok területén. 1991-ben a Johns Hopkins University /Baltimore/USA ösztöndíjasa járványügy szakterületen. Dolgozott hatósági orvosként, egyetemi tanárként, továbbá a Schleswig-Holstein tartomány orvosi kamarája mellett működő orvosi környezetvédelmi szakbizottság elnökeként. 1994-2009 között a német szövetségi parlament képviselője, a „Modern Orvostudomány Etikai és Jogi Vonatkozásai” ankétbizottság létrehozója. Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése Egészségügyi Albizottságának elnöke. 2009-ben vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezte Strasbourgban a WHO szerepének vizsgálatára a H1N1 – sertésinfluenzával kapcsolatos kérdéskörben. Aktívan rész vesz a ‘Transparency International’ munkájában egészségüggyel kapcsolatos kérdésekben.

I. Az orvos riportban elhangzó kijelentései:
Dr. Wodarg: Nem a vírus, hanem a mérés terjedt el. Korábban nem kerestük őket.
Az idei influenzaszezon enyhének tűnik. Az influenzás esetek nem gyakoribbak, mint tavaly. Ezt az https://www.euromomo.eu/ honlapon lehet is ellenőrizni. Nincs abban semmi új, hogy a vírusok állandóan változnak.
A riporter Olaszországra vonatkozó kérdésére az alábbiakat válaszolja:
Az olaszországi elhunytak más súlyos betegségekben is szenvedtek.
Az influenzás esetek 5-15 %-át mindig is koronavírus okozta. Ez az arány az idei évben is 10 %-ra tehető.
Az, hogy 600 (új) fertőzéses eset, semmit nem mond. Ez nem mérőszám a vírus terjedésére. Nem mindegy, hogy 1 millió vagy ezer tesztelésből állapítunk meg 600 fertőzéses esetet.
Olaszországban 50.000 tesztelésből mértek 600 koronafertőzéses esetet.
Ennél jóval magasabb a kórházi tartózkodás során kapott egyéb fertőzésben meghaltak száma, amely Németországban évi 15.000. És ez több mint a közlekedési balesetek áldozatai.
A tüdőgyulladással kórházba került személyek 20-30 %-a meghal.
Súlyos gondatlanság a pánikkeltés, a közlekedés és rendezvények korlátozása.
A sajtóval elszaladt a ló.
Dr. Wodarg két napilapnak is felkínált egy cikket a témában, – Tagesspiegel és Süddeutsche Zeitung – mindkettő visszautasította.
A mai mechanizmusok nagyon hasonlóak a sertésinfluenza és madárinfluenza idején történtekhez.

II. Dr. Wodarg 2020. március 10-én a ZDF német televízió Frontal21 c. koronavírussal kapcsolatos műsorában (https://www.zdf.de/politik/frontal-21/frontal-21-vom-10-maerz-2020-100.html) a következőket mondta:

Bosszankodom, hogy sok embernek fölöslegesen kell szenvednie a pániktól, hogy fölöslegesen zárják az embereket karanténba, hogy fontos rendezvényeket mondanak le, hogy az embereknek személyes és gazdasági hátrányuk származik belőle, anélkül, hogy ez orvosilag indokolható és tartható volna.
A szakemberek számára a koronavírus régóta ismert. Glasgow-i tudósok egy tanulmányban 2005 és 2013 között vizsgálták azokat a vírusokat, amelyek légúti megbetegedéseket okoznak. A fő kórokozók között van a koronavírus is, amely a tüdőmegbetegedések 10-15 %-át okozza.

Évtizedek óta tudjuk, hogy léteznek koronavírusok. Az állatorvosok oltják a kutyákat koronavírus ellen. Tudjuk, hogy a sertésekben is, más állatok környezetében is van koronavírus, és hogy az embereket is megbetegedhetnek a koronavírusoktól. Csak eddig nem foglalkoztunk velük, nem kerestük őket, egyszerűen megfeledkeztünk róluk. A Covid-19 a koronavírusoknak csak egy új variánsa. Hogy a vírusok állandóan változnak, nem újdonság a szakembereknek. Így minden influenza-szezonban más vírusok bukkannak fel.

Tom Jefferson a járványtan (epidemiológia) professzora, és a Cochrane Intézet, a világ egyik legtekintélyesebb független orvosi kutatóintézetének kutatója. Skype-on lépünk vele kapcsolatba. :

Tom Jefferson professzor, Cochrane Intézet, Róma:

Nem tudok semmi különlegeset felismerni azon kívül, hogy egy újszerű vírussal van dolgunk. Olyan ez, mint egy új autómodell, ami mégiscsak egy Mini (kisautó).

Dr. Wolfgang Wodarg:

Abban, hogy most új koronavírusok vannak, nincs semmi különös. És ez nem jelenti azt, hogy ezek veszélyesebbe lennének.

Prof. Dr. Michael Kentsch, Itzehoe Klinikum főorvosa: Itt Schleswig-Holsteinban nyugalom van. És azt hiszem, ez a helyes hozzáállás. Azt mondom munkatársaimnak, tekintsük ezt úgy, mint egy normális influenzajárvány, amit komolyan kell venni. Alapos kézmosás, zsebkendőbe köhögés. Az influenza még mindig veszélyesebb, mint a koronavírus. Évente 15-20 ezren halnak meg influenza következtében Németországban. A hagyományos influenzás megbetegedés jelenleg valószínűbb, mint a koronavírusos fertőzés.

A tévéműsor kézirata innen letölthető:
https://www.zdf.de/assets/manuskript-corona-und-die-folgen-100~original

 

III. Dr. Wodarg további megnyilatkozásai:

Lungenfacharzt Dr. Wodarg beantwortet Fragen zum Corona Virus

https://fitter-hirsch.at/2020/03/15/lungenfacharzt-dr-wodarg-beantwortet-fragen-zum-corona-virus/

Dr. Wodarg ez év március 15-én:

Az európai halálozási statisztikákat összegző hivatalos https://www.euromomo.eu/ honlapon évek óta nyomon lehet követni az orvosok által készített tudományos statisztikákat. Lehet látni, hogy az elhalálozások egy szinuszgörbét követnek, télen magasabb, egyébként alacsonyabb. Láthatjuk, hogy az idei halálozási statisztika (ma, márc. 18-án márc. 8-ával bezárólag) kedvezőbb, mint az elmúlt év és jóval kedvezőbb, mint a 2017-18-as influenzaszezon. Olaszországban is.

A koronavírus tesztet időhiány miatt a validálás elvégzése előtt piacra dobták. Ez a teszt a koronavírusok családjának több, már eddig is ismert vírusára is pozitívan reagál. Az EU anélkül küldött tesztet Kínába, hogy birtokában lett volna az eredeti vírusnak.

Ameddig tesztelnek, addig regisztrálják a vírus terjedését. Több tesztelés = több víruskimutatás. Ha ma valaki tüdő-, szív-, veseelégtelenség, túlsúly, rák és egyéb okok miatt meghal, rögtön tesztelik a nem validált koronavírus teszttel, és máris újabb koronavírus halottunk van.

Dr. Wodarg egy másik, márc. 13-i videója  https://www.youtube.com/watch?v=jtl7S2kCGUo

Olaszországban 2019-ben 579.244 személy halt meg. Ez napi 1587 ember, így három hét alatt 33.327 halott. Olaszország egy nagy ország. Ha ezt a 33.327-es számot összehasonlítom a járvány kitörése (2020.02.21) óta a mai napig (3.13) regisztrált állítólagos koronavírus áldozatok számával (1266), akkor nem tudunk mást megállapítani, mint hogy nincs rendkívüli emelkedés.

Források:

https://countrymeters.info/de/Italy
http://www.euromomo.eu/index.html

Egy további interjú Dr. Wodarggal: https://www.geolitico.de/2020/03/16/infiziert-mit-der-corona-hysterie/

Nem a vírusok, hanem a velük foglalkozó virológusok aktivitásának növekedését regisztráljuk.
Az akut légúti megbetegedések 7-15 %-át koronavírusok okozzák. Ezt figyelembe véve az idei megbetegedések abszolút normális tartományban mozognak. A téli influenzaszezonban átlagosan egy ember hal meg 1000 fertőzöttből. Ha a teszteket célirányosan, klinikákon, rendelőkben végzem el, egy teljesen torz képet fogok kapni.

Az elterjedés színes térképei (képernyőn és nyomtatott sajtóban) nem a járvánnyal, hanem néhány stréber virológussal és szenzációhajhász újságíróval hozhatók összefüggésbe.

Ahol teszteltek, ott találtak is vírust, és ez egy önjáró médiahisztériát váltott ki. Ha egy pozitív eredmény környezetében újabb teszteket végeznek el, ez megmagyarázza a helyi gócok látszólagos kialakulását. A Wuhani horrorjelentésekre évek óta várnak a virológusok, hogy a vírust összehasonlíthassák a hűtőikben szunnyadó törzseikkel. Egy berlini laboratórium nyerte meg a versenyfutást a WHO-nál, és így többszörös áron adhatta el tesztjeit.

Ha most valaki azt állítja, hogy emelkedett a koronavírus fertőzések száma Németországban vagy Olaszországban: Hogy mondhat ilyet, mikor ezeket a teszteket nem végezték el korábban? A már idézett glasgowi klinikai tanulmány a következőket fertőző vírusokat állapítja meg influenza esetében:

1, rhinovírusok
2, influenza A vírusok
3, influenza B vírusok
4, RS vírusok és
5, koronavírusok.

A sorrend évről-évre változik. Igen, a vírusok közt is van olyasmi, mint konkurenciaharc a mi nyálkahártyánkért.

Az ember egyszerűen nem tud szóhoz jutni a rutinos szakemberek ilyen szakemberhez méltatlan viselkedése láttán. Felmerül a gyanú, sokan az állásukat féltik, és nem mernek a főáramú sajtó által diktált iránnyal szembemenni.
Ebben a szituációban a politikának a feladata, hogy a tudományos intézetek (Robert Koch Intézet, Paul Ehrlich Intézet) azt tegyék, ami a dolguk: tudományt művelni és nem a pánikot sokszorozni. A tudomány akkor bizalomkeltő, ha az eddigi tudást transzparens módon, professzionális eszközökkel újra és újra próbának veti alá. Még ha nem is ez a legegyszerűbb út, elkerülhetünk néhány zsákutcát, amelybe a vírushisztéria haszonélvezői visznek bennünket.
A tudomány nem azt jelenti, hogy teljesítjük a politika és a sajtó elvárásait.
Szabadságunk korlátozása ellen pedig védekezzünk alkotmányos jogunknál fogva.

Az olaszországi esetek közelebbi vizsgálata az alábbi képet adja:
https://de.wikipedia.org/wiki/COVID-19-Epidemie_in_Italien (március 14-i ellenőrzés)

  • 50 év alatt: nincs haláleset
  • 50 59 év: 2,8 %
  • 60 69 év: 8,4 %
  • 70 79 év: 32,4 %
  • 80 89 év: 42,2 %
  • 90 fölött: 14,4 %
Három vagy több egyéb betegségben szenvedett 67,2 %
Kettő egyéb betegségben szenvedett 18,3 %
Egy egyéb betegségben szenvedett 15,5 %
Nem szenvedett egyéb betegségben 0 %

(Az összesítést a Wikipedia hozta ki 101 %-ra.)

Magyarul: A tipikus koronavírus áldozat 80 éven fölüli, legalább 3 egyéb betegségben szenved. Olyan áldozat egyetlen egy sincs, akinek ne lett volna legalább egy egyéb betegsége.

2020.03.18.

Összeállította:
Király József

Vélemény, hozzászólás?