Bene Gábor publicisztikája, beszéde
Nyílt levél

Orbán Viktor miniszterelnök részére

Tisztelt Miniszterelnök úr!

Kérjük, tegyen eleget alkotmányos kötelezettségének, ami a mostani világpolitikai helyzetben is kizárólag a magyar állampolgárok érdekeinek, és biztonságnak védelme!

Az Alaptörvény Q cikke értelmében: Magyarország a béke és a biztonság megteremtése és megőrzése érdekében együttműködésre törekszik a világ valamennyi népével és országával. Elfogadja a nemzetközi jog általánosan elismert szabályait.

Az R cikk kimondja: Az Alaptörvény és a jogszabályok mindenkire kötelezőek.- Ha mindenkire kötelező akkor ugye Önökre is!?

Magyarország nemzetbiztonsági érdeke minden esetben a semlegesség!

Ráadásul az önök által sűrűn meghivatkozott 1956 egyik követelése is a semlegesség!

Az Ön barátsága a nemzetközi közösség által is elítélt, többek által háborús bűnösnek tekintett izraeli elnökkel, Benjamin Netanjahu-val, az arab világ jogos felháborodása miatt fokozott biztonsági kockázatnak tesz ki minket.

A terrorcselekmények elkerülése, és a jó kapcsolatok fenntartása végett Magyarország helyes döntése az izraeli háború esetében a pártatlanság, a Kína és Oroszország, Brazília által is javasolt kétállami megoldás megvalósítása, a jelen helyzetben a tűzszünet, és a béketárgyalások támogatása.

Kérjük ajánlja fel a feleknek hazánk közvetítő szerepét, hiszen egy semleges állam ezt bármikor megteheti!

Ezzel tehetne szolgálatot mindkét félnek, s leginkább ez biztosíthatná azt, hogy hazánk ne lehessen terrorista célpont!

A kétállami megoldásra régóta váró és a földjeiket és hazájukat védő palesztin hazafiak nem terroristák, a velük szemben alkalmazott brutális, aránytalan megtorlás jogilag, de erkölcsileg sem elfogadható!

Palesztinát önálló államként fogadta el az ENSZ, így a palesztin népnek joga van az önvédelemhez!

Ha Izrael évek óta nem akadályozná a Palesztin állam létrehozását, akkor erre a háborúra sem került volna sor!

Amennyiben Ön valóban békepárti, ahogyan ezt az ukrajnai háború esetében is hangoztatja, határolódjon el a nyíltan a népirtásra felszólító izraeli törvényhozó, Moshe Feiglin nyilatkozatától, amely az izraeli nemzeti televízióban hangzott el és nyilvánosan népirtásra biztatta az izraelieket!

E nyilatkozat a nemzetközi jogot, és humanitárius jogot is sértő program, valójában az izraeli állam programja is, hiszen egy törvényhozó szájából hangzott el, de az Izraelt ebben támogató Amerikai Egyesült Államok, sőt még az Európai Unió rasszizmust támogató politikájától is el kell határolódnia!

Ha a háború túlterjed Izrael határán, úgy a nekik nyújtott NATO-védőernyő miatt világháborús helyzet alakulhat ki, ami életünket, népünket, és hazánk területi épségét is veszélyezteti.

A felelősség az Öné, ezért kérjük, cselekedjen ennek tudatában!

Kelt: 2023 10 20 Budapest

                              Nemzetegyesítő Mozgalom

Vélemény, hozzászólás?