A magánpénz rendszer urai aggódnak?
Gondolatok

Mi magyarok 1990-ben a kapitalizmus mellett döntöttünk

Ennek működéséhez nagytőke, és nagytőkések kellenek. Másképp nem működik. Ez kétféle lehet – hazai és idegen nagytőke. Az idegen nagytőkés is és a hazai is profitot termel, de míg az idegen azt kiviszi, a hazai itthon fekteti be, ezáltal a gazdaság fejlődik, nő a GDP és az életszínvonal. Minden gazdag nyugati fejlett társadalomra jellemző, hogy a működő nagytőke jelentősebb része hazai kezekben van. Ahhoz, hogy fejlődjünk, vagyis közelítsünk a fejlett országokhoz, hazai nagytőkések kellenek.

Nyugaton ezt mindenki, még az átlagemberek is tudják. A magyar átlag még nem tudhatja, mert tele vannak a fejek azzal a fertőzéssel, amit a szocialisták, (leánykori nevükön bolsevikok) tömtek bele a médiahazugságok segítségével.  S így most ahelyett, hogy örülnének, nekiállnak tolvajozni. Pedig a magyar fejlődés záloga, hogy minél több olyan ember legyen, mint Mészáros Lőrinc, mert csak ez biztosíthatja a fejlődést.
Van még ugye a szoccucilizmus – de azt tudjuk, hová vezet.
Mármost marad az a politikai haszonszerzés miatti vádaskodás: hogy lop! Kitől, mikor, mennyit – ezt nem árulják el nekünk a magyar vagy nem magyar hülyék – valószínűleg ők sem tudják?
A tőkefelhalmozás legbiztosabb módszere, ha valaki állami megrendeléseket kap – és természetesen a szocik nem adtak ilyet fideszesnek, INKÁBB KÜLFÖLDI cégeket bíztak meg, akik a profitot kivitték.
Az eredmény – csőd szélére sodródott az ország, eladósodott. Lopásról esetleg akkor beszélhetnénk, ha bizonyítaná a tolvajozó, hogy más sokkal olcsóbban, sokkal jobban teljesítené a megbízásokat, ilyennel azonban még nem találkoztam.
Tehát, vagy bizonyítani kellene – vagy abbahagyni a tolvajozást.

2005-6 tájékán az Infórádióban Demján Sándorral hangzott el egy riport, melyben elmondta, hogy egy dél-magyarországi autópálya-szakaszra kiírt tendert egy francia cég nyerte – pedig az ő cége 100 milliárddal olcsóbbért vállalta volna. Hab a tortán, hogy egy általa megnevezni nem kívánt vállalat még náluk is olcsóbbért megcsinálta volna. Ennek ellenére a legdrágább francia ajánlat nyert – na, az volt a lopás a ma szavakban már szociálisabban egyre érzékenyebb Furcsán Nyerenc alatt.
A magyar (?) ellenzék akkor, nem tolvajozott. (pedig a Fidesz lazán megtehette volna!) Most azonban igen…
Végül csak annyit – lehet, hogy sok magyar ellenzéki ezt sem fogja megérteni, de mi mást tehetnék?

Én megtettem, amit tudtam!

Gonda László

Vélemény, hozzászólás?