Gondolatok

Mert nem voltam se KISZ-tag, se párttag…

(Egy szegedi kiválóság figyelemfelkeltő sorai, arra vonatkozólag, hogy miért nem sikerült leváltani Szegeden Botkát és miért sikerült Budapesten Tarlóst!)

78 évesen mar a düh, hogy mi lett volna, ha első diplomám megszerzése után azonnal képesítésemnek megfelelő állásba kerülök. E helyett 14 évig részben osztott általános iskolában tanítottam kilencféle tantárgyat, én voltam a helyi futballcsapat balszélsője, aztán 10 évig hordattam az ágyakat a SZOTE Kollégiumoknál három szakos főiskolai + földrajz szakos egyetemi diplomával, kandidátusi értekezéssel felérő doktorátussal, mert nem voltam KISZ-párttag.

És folytatódott 2012-ig 18 intézményig, általános iskolától az egyetemig, ahol bár mindenütt elégedettek voltak a munkámmal, tanítványaimmal országos vetélkedőket nyerettem, soha még egy stabil középiskolai tanári állást se kaptam. Korrupt pártigazgatóim különböző indokokkal állandóan elvették még az országismeret és művészettörténet óráimat is, és képesítés nélküli, szerény tudású kismamáknak, haveroknak, szeretőknek adták oda, miközben hatodik Magyarország útikönyvem Észak-Dunántúl – Balaton kéziratát tegnap adtam le és művészettörténet hatodik kiadásának szerződését április 26-án hosszabbította meg újabb 10 évre a Műszaki Kiadó, mert nincs jobb. Igazgatóim nagy része korrupt pártember volt, kommunista, MSZMP-s, MSZP-s, fideszes egyaránt, mert vérükben volt (van) a mutyizás. Miért lenne ez másképp? Magáért beszélő munkásságommal, wikipédiás oldalam ellenére mára egyetlen tanítási órám sincs, míg 2012-ben még heti 52 órám volt, négy oktatási intézményben. Az Erőforrás Minisztérium három válaszlevélben tájékoztatott, hogy 65 év után nem vagyok továbbfoglalkoztatható. Persze ez se igaz, mert a Szent Imre „egyházi” iskolában képesítés nélküli nyugdíjas kolléga tanít a könyvemből. Tavalyelőtt a Pedagógus Kar orosz tanszéke ismét kezdeményezte a foglalkoztatásomat, de egy üresfejű szocialista képviselő elgáncsolta. Idén ki akartak tüntetni Szeged Napja alkalmából, de ezt is elgáncsolta valaki. Eddigi 30 könyvemet jobbára fővárosi kiadók és a megye megbízásából írtam, városom soha semmit nem íratott, sőt a budapesti Panoráma szerkesztőség által íratott Szeged útikönyvem (2002) – az eddigi legjobb Szeged útikönyv – megújított változatát se adták ki, holott ezt Botka László szocialista polgármester (Nagy Sándor aláírásával) szerződésben vállalta 2017-ben. Legszebb fotóimmal, grafikáimmal leadott, szerkesztett anyagomat két év óta válaszra se méltatták. Mellékeltem egy levelet, melyben a félmilliárdos költségvetési csalás és okirat-hamisítás miatt megszűnt Szegedi Felnőttoktatási Gimnázium egykori fideszes igazgatója (jelenleg spanyol konzul) elnézést kért, hogy művészettörténet és országismeret óráimat el kellett vennie és oda kellett adnia képesítés nélküli kollégáknak Az intézmény utolsó, szintén fideszes vezetője a Szegedi Szakképzési Centrum főigazgatója lett, a nyilvánvaló csalással kapcsolatos nyomozást 400 tanár és 4000 hallgató meghallgatása után elsikálták. Azt hiszem egyértelmű, hogy ezek után nincs kire szavaznom.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Somorjai_Ferenc

Rövid válasz erre az írásra a Nemzetegyesítők egyik szóvivőjétől!

Kedves Feri!

A fenti anomáliák orvoslása, csak a közhatalom jó irányú befolyásolásával lesz megváltoztatható, s erre szerződött a népével a Nemzetegyesítő Mozgalom. Szavazni tehát ezek után nem a pártokra, hanem a NÉPKÉPVISELŐKRE KELL, akiket ti magatok közül választhattok ki, ha létezik helyben „Nemzeti Kaláka” jellegű közösség, akiknek tagjai nem kötődnek semmiféle párthoz, s csakis az erkölcs és a Nemzeti Értékrend számukra a meghatározó. Eddigi munkásságod alapján én javasollak majd az ottani közösségnek (ha létezik ilyen), hogy téged jelöljenek választókerületi követnek, s így a NEEM listáján akár képviselő is lehetsz, ha előre beleegyezel abba, hogy amennyiben a helyiek téged vissza akarnak hívni a választókerületi követi pozícióból, mert pl. nem tartottad be a követi utasítását, úgy neked önként le kell mondanod a képviselőségről is, mert elveszítetted a helyiek bizalmát!

Vélemény, hozzászólás?