Dr. Bene Gábor írásai Gondolatok

Kiút a hanyatlás korából

A Nemzetegyesítő Mozgalomnak így, két fontos csapásiránya van! A jogi-alkotmányos, amelyben a történeti alkotmány visszaszerzése mellett a népképviselet visszaállítása a cél, a jelenlegi pártképviselet helyett! S a másik csapásirány: társadalmi és gazdasági, amelyben a vissza akar adni a társadalom minden értékteremtő családjának 10 M forintot, hogy ettől a hazai tőkeinjekciótól fellendüljön végre a hazai gazdaság, és nőjön is a nép vagyona!  Az uniós taggá váló államok között a magyar átlagkereset növekedése 2006-tól a legkisebb.

A V4-en belüli növekedési értékek a cseheknél 43%, a szlovákoknál 37%, a lengyeleknél 64%, míg a magyaroknál csak kb. 14%, vagyis a három állam százalékos növekedési átlaga kb. háromszor nagyobb, mint a magyar.

Így a mi jövedelmi és vagyoni fejlődésünkben elmaradás áll fenn a V4 többi államához képest! Így a Nemzetegyesítők azt szeretnék elérni, hogy ne csak az alkotmányos jogfolytonosság álljon helyre a valaha volt és történelmileg jól működő magyar államok sorával, hanem gazdaságilag is legalább érjük utol néhány éven belül a többi V4-es államot! AMENNYIBEN A FIDESZ EZT AZ ÖTLETÜNKET MAGÁÉVÁ TESZI ÉS MEG IS VALÓSÍTJA, ÚGY AZ SZÁMUNKRA NAGY ÖRÖM LESZ, HISZEN A NEEM TAGJAINAK A CÉLJA NEM A HATALOMBA KERÜLÉS, HANEM A KÖZJÓ KITERJESZTÉSE AZ EDDIG VESZTES MAGYAROKRA PÁRTFÜGGETLENÜL!

A családonkénti kb. 10 millió Ft-os jövedelmi elmaradás a legfőbb veszteségszáma az 1989 utáni II. magyar kapitalizmusnak. E veszteségi arányokkal már nem épülhet fel egy igazán versenyképes magyar társadalom. A magyar társadalomnak ezek után legfőbb célnak kell tekintenie az anyagilag vesztes 8 millió ember számára a 10 millió Ft-os családi veszteség megtérítését, ezzel csökkenni fog a magyar vagyoni lemaradás a V4-en belül. 

Természetesen tudjuk, hogy a kormányzat át tudja venni gazdaságpolitikánk szóhasználatát úgy, hogy a közvélemény szinte észre sem veszi!  Így történt ez 2006 őszén is, mert a Kossuth téren elhangzott beszédeket is tanulmányozták és egyes szófordulatokat, gondolatokat átvettek belőle. Pl. azóta hallható a Szent Korona és a történeti alkotmány emlegetése a Fidesz részéről, illetve a Magyarok Szövetségének szóhasználatát 2008-tól vették át, s azóta a polgár szó helyett a „magyar emberek” kifejezést használják előszeretettel. (Ami természetes, hiszen a polgár egyúttal a burzsoát is jelenti!) A NEEM kommunikációs stratégiája azonban egyszerű. Mi nem akarunk semmit sem átvenni senkitől, de szeretnénk megtermékenyíteni a pártos politizálást arra a pár évre, amíg még fennmarad. Ezért nyíltan vállaljuk a „populista” jelzőt, amit egyáltalán nem tartunk negatívnak, hiszen mi ezt „népérdekűként” használjuk és valljuk, hogy nincs sem bal- sem jobboldal!

Dr. Bene Gábor

Vélemény, hozzászólás?