covid-19
Ajánló Gondolatok Publicisztika

Kansas Állam beperelte a Pfizert a COVID vakcina kockázatainak állítólagos eltitkolása és hamis állítások miatt

 

Hivatkozás: Pfizer sued by Kansas for allegedly hiding COVID vaccine risks, making false claims (nypost.com)

Kansas Állam 2024. 06. 17-én  beperelte a Pfizert, azzal vádolva a vállalatot, hogy félrevezette a nyilvánosságot a COVID-19 vakcinával kapcsolatban, mivel eltitkolta a kockázatokat és hamis állításokat tett a hatékonyságáról.

A Thomas megyei kerületi bíróságon benyújtott keresetben az állam azt állítja, hogy a New York-i székhelyű gyógyszergyártó hamis állításai sértik Kansas Állam fogyasztóvédelmi törvényét. A kereset anyagi kártérítést követel, amelynek összegét nem határozták meg.

„A Pfizer több félrevezető állítást tett, hogy megtévessze a közvéleményt a vakcinájával kapcsolatban, amikor az amerikaiaknak szükségük volt az igazságra” – mondta Kris Kobach kansasi republikánus főállamügyész közleményében.

A keresetben felperes azt állítja, hogy a Pfizer elhallgatta a bizonyítékokat arra vonatkozóan, hogy az oltás terhességi komplikációkhoz, többek között vetéléshez és a szívben és a szív körül kialakuló gyulladáshoz kapcsolódik.

A kereset azt állítja, hogy a Pfizer nem sokkal a vakcina 2021 elején történt bevezetése után kezdődően elhallgatta azokat a bizonyítékokat, amelyek szerint az oltás terhességi szövődményekkel, köztük vetéléssel, valamint a szívben és a szív körül kialakuló gyulladással, az úgynevezett szívizom- és szívburok gyulladással állt összefüggésben.

A gyógyszergyártó vállalatot azzal is vádolják, hogy a közösségi média munkatársaival együttműködve „cenzúrázta” a COVID-19 vakcinákat kritizáló beszédet, és megpróbálta elkerülni a kormányzati felügyeletet. Másfelől, talán éppen a szövetségi kormányzati hatóságok voltak a legutolsók, akik érdemben akarták volna felügyelni a Pfizer programját.

„A Pfizer által a COVID-19 vakcináról tett állítások pontosak és tudományosan megalapozottak voltak” – áll a Pfizer közleményében, hozzátéve, hogy véleménye szerint a per nem megalapozott.

Az Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyeleti Hatóság (FDA) 2021 júniusában a vakcina címkéjét a szívizom- és szívburokgyulladásra vonatkozó figyelmeztetéssel egészítette ki. A mellékhatások ritkák, és leggyakrabban serdülő fiúknál és fiatal férfiaknál fordulnak elő, írta közleményében az illetékes egészségügyi hatóság több hónappal a vakcinák tömeges beadása után. Következésképpen még egy százas szöget ütöttek az informált önkéntesség intézményének koporsójába. De ez nem az első és nem is az utolsó, de legfőképpen nem a legnagyobb szög abban a koporsóban, amelyben végül eltemették ezt a vérlázító intézményt a demokratikusan berendezkedett társadalmakban.

A kevésbé felvilágosult országokban a hatalom információs megtévesztése annyira sikeres, hogy a tömegek tájékozatlan bénasággal szemlélik az oltási kényszer újbóli visszatérésének bűnös előkészületeit. Ezt az önállóan gondolkodni képtelen, mindenbe beleegyező, saját érdekei mellett kiállni képtelen magatartást nevezi a tömeges vakcinázási, ergo népességcsökkentési projekt mögött álló globális háttérhatalmi elit a természetes szelekció hajtómotorjának.

Kansas szerint a Pfizer azt is hamisan állította, hogy a német partnerrel, a BioNTech céggel közösen a vírus eredeti törzsére kifejlesztett vakcinája megőrzi magas hatékonyságát a mutáns változatokkal szemben, és nemcsak a megbetegedést, hanem a vírus átvitelét is megakadályozza.

Ken Paxton texasi főügyész tavaly hasonló pert indított a Pfizer ellen, amely még mindig folyamatban van. A Pfizer szintén megalapozatlannak minősítette az ügyet.

Kobach hétfőn elmondta, hogy más államok is együttműködnek Kansas-al a vizsgálatban, és várhatóan szintén pert indítanak.

A BioNTech nem alperes az ügyben.

Ettől függetlenül a szövetségi egészségügyi intézetek, hatóságok, média és reklámarcok a kollektíve elkövetett bűnök lefelé húzó örvényébe kerültek. Ők már felkészülhetnek az ellenük indított jövőbeli perekre, amelyek menthetetlenül be fognak következni.

H. András cikke

Vélemény, hozzászólás?