Péteri Attila Árpád a NEEM Párt internetes koordinátora – (alapító tag)

Közvetlenül a II. VH. befejezése után születtem, 1946-ban.

Nemzeti szellemű neveltetést kaptam szüleimtől, nagyszüleimtől, ennek jegyében a HAZA sorsa mindenek feletti volt a számomra, máig tartóan. Az erkölcsi tisztaság alapjain álló emberi tisztesség mindenkori megtartásával. Az igazságosságra törekedve minden helyzetben.

Általános iskoláimat Cegléden, majd otthon, szülővárosomban végeztem.
Úgyszintén otthon, a Hőgyes Endre Gimnáziumban érettségiztem, mely után műszaki rajzoló lettem, elvégezve az ehhez szükséges iskolát, a debreceni Mechwart András Gépipari Technikumban. Első munkahelyem a TIGÁZ helyi üzemegysége volt, szerkesztő-rajzolóként. 1968-ban, kihasználva a lehetőséget, elindultam világot látni.

Hazánk és az egykori NDK /DDR/ közti államközi megállapodás keretében, Lipcsébe utaztam, 3 éves munkaszerződés vállalásával. A berlini VEB GRW-Teltow lipcsei Gyáregységénél, szintén szerkesztő-rajzolóként. A médiákon keresztül, alkalmunk nyílt a „rothadó kapitalizmus” útjait figyelemmel kísérni, a volt NSZK TV csatornáin keresztül. Melynek során alkalmunk adódott a nyugat-európai nagypolitika óriási egyéniségeit nap, mint nap, megfigyelni. Csak néhány név, emlékeztetőül, Willy Brandt, Walter Scheel, Helmut Schmidt, és még sorolhatnám.

Ám a legnagyobb személyes élményem mégis az APOLLO-11 holdutazás élő közvetítése volt, amelyet munkatársaimmal együtt nézhettünk végig, a kölni Sondern-Studio adása kapcsán. Egy héten át, a startolástól a leszállásig és a visszaérkezésig. Soha nem feledjük!

Hazatérve kultúros-idegenvezető lettem, szülővárosomban, az OKISZ Üdülőben, majd Balatonfüreden, a SZOT szervezésében, a Pedagógus Üdülőben. Ehhez is elvégeztem a bentlakásos szaktanfolyamot. Itteni szerződésem lejárta után, 1972-ben kerültem a fővárosba. A Híradásipari Kutató Intézetbe, szintén szerkesztő-rajzolói beosztásban alkalmazva. Majd 20 évet töltöttem el-e cégnél, amely a rendszerváltozás előtt nem sokkal, Mikroelektronikai Vállalat lett. Munka mellett részt vettem az Üzemi Lapunk külsőseként, portré interjúk, publicisztikai írások elkészítésében. Építőjellegű kritikai észrevételeimmel, közérdekű írásaimmal, elnyertem az olvasók szimpátiáját, elismerését. Ennek kapcsán beiskoláztak az esztergomi Ipari -Vezető Képzőbe, ahol újságíró tanfolyamon vettem részt.

1986-ban beiskoláztak az egri Tanárképző Főiskola kihelyezett tagozatára, ahol közművelődés-pedagógia /népművelő/ szakon végeztem. Nagy Imre temetése előtti napon vettem át diplomámat.

1985-től jártam el alkalomszerűen, az ország első Házába, a plenáris ülésekre. A szemem előtt omlott össze a régi rendszer, alakult meg az új világ, amelyhez nem kevesen, igen nagy reményeket fűztünk. ’90 után az MDF kemény magjához kerültem, háttéremberként, adminisztratív munkakörbe. Továbbá néhány napilapnál a kulturális rovatoknál, portré interjúkat készítettem, valamint publicisztikai írásokat tettem közzé.

Az Antall kormány bukása után szabadúszó lettem, 10 évvel ezelőtti nyugdíjazásomig.

Ezen időszak alatt ’94-’98 között dr. Hasznos Miklós KDNP-s képviselő mellett dolgoztam, média- és ált. politikai tanácsadóként.

Az internet hazai elterjedésekor, az elsők között lettem internetes koordinátor, a lakosság felvilágosítása céljából, KÖZÉRDEKŰ tájékoztató anyagok szórását végezve.

Ez időszak alatt építettem ki, az 5 földrészre kiterjedő, a távolba szakadt magyarjainkkal való kapcsolataimat.

Nyugdíjas éveim alatt sem tétlenkedtem, Prof. Dr. Bokor Imre akadémikus, volt tanszékvezető egyetemi tanár, mérnök-ezredes kérésére, készséggel álltam a Haza szolgálatára s megalakulása óta közreműködök a Magyar Justitia Bizottság (MJB) elnökségének munkájában. Ennek során, az MVSZ kezdeményezésére és támogatásával, komoly erőfeszítéseket téve, közel egy évig tartó szakirányú kutatásaink keretében, több, mint 10 éve, elkészítettük az ’56-os Kárpótlási anyagunkat, az Orosz Föderáció irányába továbbítandón, a magyar kormány és Parlament által. Soha nem feledve, az ellenünk elkövetett -mérhetetlen károkat okozó- agressziót! Sajnos kezdeményezésünk a hivatalos szerveknél, máig tartóan, süket fülekre talált!

MJB (Magyar Justitia Bizottság) – ’56-os Kárpótlási dok. összeállítása.

E linken megtekinthető a teljes anyag.

A Magyar Justitia Bizottság tényfeltáró és elemző vizsgálati anyaga az 1956-os szovjet katonai intervencióról

A HAZA NEM ELADÓ!

Budapest, 2018. január 21.