Lévay Atilla

Lévay Atilla 1940 augusztus 19-én született Budapesten. Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc leverése után december 20-án emigrált és csak 1990-ben tudott végleg hazaköltözni. Azóta Zsámbékon él.

A nemzetben gondolkodók jól ismerhetik nemzeti elkötelezettségét, ismerik a 2006-os rendőrterror idején mutatott bátor kiállását a nemzet szabadsága mellett.
2006. október 23-án ilyen alávaló módon bántak el vele a rendőrség kivezényelt osztagosai:

 

 

 

 

A 2006 október 23-án sérelmére elkövetett súlyos rendőri erőszakos fellépést követően pert nyert a magyar állammal szemben és elhatározta, hogy a számára megítélt jóvátétel teljes összegét közcélra fordítja. 2013. december 5-én ügyvédje, Dr. Gaudi-Nagy Tamás révén 500.000 Ft támogatást juttatott el a Magyarok Világszövetségének. Lévay Attila nemes gesztusát a Magyarok Világszövetsége ugyancsak közcélra fordította, hiszen ebből finanszírozta: a Magyarságtudományi Füzetek utánnyomását.

Lévai Attila számára a Fővárosi Ítélőtábla 2013. szeptember 12-i jogerős ítéletével 1,9 millió forint és 7 évi kamat összegű kártérítést ítélt meg a rendőrterror idején elszenvedett jogsérelmekért (megverés, elfogás, fogva tartás), továbbá félmillió forint perköltséget. (További információ ITT olvasható.)

 

Kapcsolódó:

Kiakasztotta a felszabadulást ünneplő, őskomcsi Krausz Tamást a jobber levélíró