Ajánló Hírek

A Nemzetegyesítő Mozgalom júniusi programjai

 NEMZETEGYESÍTŐK

„JÖVŐ BARÁTAI KÖRE” HÉTFŐNKÉNT

Szeged, Pixel Kávézó az Anna kút sarkán! (Bejárat Széchenyi tér 8.)

„ Azt tapasztalom, hogy az emberben a felismert, de ki nem mondott igazság elkezd rohadni.” Balczó András

június-4-én BUDAPESTEN – betartva az előírásokat – nem tüntetési jelleggel, hanem baráti kisközösségekben meglátogatjuk az utódállamok nagykövetségeit jelezve, hogy az elszakított testvéreinket nem hagyjuk magukra soha, 100 év után sem! A konkrét érdeklődők a 70/360 3595 számon kaphatnak tájékoztatást a részletekről.

 

június-5-én Szegeden a Vértói dombra a Trianon gyásznap utáni egyéni séta, amely csak a nemzetegyesítő szándékú érdeklődők számára nyitott oly módon, hogy vagy egy szál virággal, vagy csak egy imával az ajkukon felsétálnak a dombra s ott töltenek néhány percet emlékezve a szétszakítottságunkra, amely a Szent Korona alól kiszakított hungarusokra épp úgy vonatkozik, mint a megszállt területeinken élő nyelv- és vértestvéreinkre! A séta alkalmával kéretik az előírások betartása és mondjunk IGENET a Nemzetegyesítése, de szbaduljunk meg minden gonosztól, mert ezt kéri tőlünk a Nemzetegyesítő Mozgalom lelkisége, és töretlen hite a hazaszeretet erejében.

Konkrét érdeklődők a 70/360 3595 számon kaphatnak tájékoztatást a részletekről.

június 8-án A Pixelben, vetítéses előadás TRIANON STÁCIÓI – címmel. A Trianon stációi – című előadássorozat legfontosabb gondolatát Széchenyi István írta le:  „Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent és munkálkodhass a jövőn”

 

Az előadás célja tehát a jövőépítés, illetve Trianon diktátumának traumája és pszichózisa kerül feltérképezésre mind a magyarság, mind az utódállamok többi népe kapcsán. Felvázolja az előadó a Habsburg birodalom dualizmusának hibáit és erényeit, de rávilágít a világháború nem annyira közismert okaira is. Szó lesz az előadásban azokról az emberi hibákról, gyengeségekről is, amelyek a törvényes uralkodóval kiadatták 1918. október 15-én a „népeihez intézett manifesztumot” mely a birodalom hatalmi struktúráját megbontva, a nem demokratikusan választott, hanem kifejezetten önjelöltekből álló, úgynevezett „nemzeti tanácsok” kezébe adta a lehetőséget, hogy kialakítsák a kettős hatalmat, majd káoszba sodorják az országot. Ez a káosz okozta azt, hogy a bankárkaszt által évek óta pénzelt, hazai szabadkőműves bomlasztók és laptulajdonosok, sikerrel „állították elő” a lelki és szellemi, valamit a katonai összeomlás feltételeit. Hallunk továbbá a diktátumot közvetlenül előkésztő puccsokról és az „őszirózsás forradalom” mítoszáról.  A Trianon Stációi – című sorozat korabeli képeket és dokumentumokat mutat be diavetés segítségével, így megismerkedhetünk egyes szereplők arcával és a korabeli plakátok, manifesztumok külalakjával, és a tartalmával is.  végül az ANTANT mögötti erőkről is láthatunk pár – a közvélemény számára teljesen ismeretlen térképet – köztük egy olyan térképet is, ahol pl. Szerbiát, Bulgáriát, Montenegrót, Horvátországot, Dalmáciát, Szlovéniát, Macedóniát, de még hazánkat is teljesen bekebelezi a Nagyromán nacionalizmus. E sorozat elsősorban nekünk s a 100-ik évforduló kapcsán aktuális, bár a következtetések és tanulságok levonása minden időben és minden Kárpát-medencei „hungarus” számára fontos, épp a jövőn való munkálkodásunk eredményessége okán. BELÉPŐ NINCS!

 

június 15-én a PIXELBEN CSER LAJOS a Nemzetegyesítő Mozgalom egyik alapítójának előadása: SZENT KORONA EGY MÉRNÖK SZEMÉVEL- címmel.

 

június 22-én a PIXELBEN 17 órától: NAGYANYÓ ÉS A PÖTTÖM ANTIKRISZTUS – KÖNYVBEMUTATÓ ELŐADÁS

Szabó László – öntudatos pécsi polgár – új könyvének ősbemutatója! Belépődíj nincs, bejárat a Széchenyi tér 8 szám felől!

 

Június 29-én Beszélgetés az 1919-es Nemzeti Hadseregről való hagyományos szegedi megemlékezésünkről, amelyet a közösségünk választott vezetője Gulácsi Péter vezet. Kezdés 17 órakor a Pixelben!

 

Minden jó magyart nagyon várunk az előadásokra hétfőnként és a nemzet számára fontos önszerveződő közösségek megalakítása és működtetése érdekében segítünk is, ha szükségessé válik!

 

Ne feledd! Ami nem öl meg, az megerősít!

Ez NEEM párt! Hanem Nemzetegyesítő Mozgalom!

 

Vélemény, hozzászólás?